Granerud met monstersprong naar winst in winderig Willingen

Het heeft allemaal even geduurd, maar schansspringer Halvor Egner Granerud heeft op de grote Mühlenkopfschanze in Willingen toch zijn zoveelste zege van het World Cup-seizoen kunnen pakken.

Er stond een behoorlijk windje in Willingen, waardoor er vaak lange pauzes tussen de springers zaten. Dat was niet optimaal voor de prestaties, maar wel voor Klemens Muranka: de Pool ging als 24e naar beneden en stond lange tijd aan de leiding.

Zijn landgenoot Piotr Zyla, startnummer 49, was de eerste die het nog wat beter deed, waarna Markus Eisenbichler voor eigen publiek plek twee in beslag nam. World Cup-leider Granerud was niet onder de indruk van het wachten en toverde er een fenomenale sprong uit, resulterend in een enorme voorsprong.

Aan het einde van de eerste ronde werd al besloten dat de finaleronde geannuleerd zou worden: die zou zo'n twee uur na het begin van de wedstrijd moeten eindigen, maar het duurde al zo'n twee uur voor ronde één klaar was en er zat geen verbetering in de weersomstandigheden.