Riiber blijft ongenaakbaar op noordse combinatie

Op de noordse combinatie is in het Finse Ruka de tweede World Cup-wedstrijd van het seizoen afgewerkt. Dat werd wat de winst betreft wederom niet echt spannend: er is er maar één de beste en dat was zaterdag niet anders.

Bepaald niet voor het eerst sprong de dominante Noor Jarl Magnus Riiber naar de winst op de schans en daarmee was hij gelijk de topfavoriet. De Japanner Akito Watabe hield de schade beperkt tot veertien seconden voor het langlaufen, waarna waren de gaten al groter: 38 seconden naar de Duitser Manuel Faißst, 48 seconden op Akito's minder goed langlaufende broer Yoshito Watabe en daarna volgden nog de Oostenrijker Franz-Josef Rehrl (+0:49), de Duitser Eric Frenzel (+0:56), het Oostenrijkse toptalent Johannes Lamparter (+1:04) en de ijzersterk langlaufende Duitser Johannes Rydzek (+1:22).

Op de lange latten voegden Frenzel, Faißt en Rehrl zich al rap samen en dat trio haalde Watabe in de eerste helft van de tien kilometer bij, inmiddels wel een kleine minuut achter Riiber. Dat was na 7,5 kilometer nog altijd het geval en zij streden om plek twee: Riiber's zege kwam geen seconde in gevaar. Op het slotklimmetje opende Frenzel de beslissende aanval, Watabe hield Rehrl en Faißt toch nog van zich af en completeerde het podium.