Politie in Arnhem controleert elke automobilist die naar de Geitenkamp wil

De Arnhemse politie blijft actief om nieuwe ongeregeldheden in de Arnhemse wijk Geitenkamp te voorkomen. Vanavond werd daarvoor een extra middel ingezet: het controleren van automobilisten. Meer hierover in de Gelderlander.

De nog strengere controle is mede het gevolg van een incident vrijdagavond. Toen ging in de wijk Geitenkamp toch weer een vuurwerkbom af nadat het vier avonden daarvoor betrekkelijk rustig was geweest. Gisteren sloot burgemeester Ahmed Marcouch per direct een woning in de wijk. De bewoner(31) van deze woning is donderdag aangehouden op verdenking van de handel in illegaal zwaar vuurwerk. Bij zijn aanhouding had de man 6 kilo illegaal vuurwerk bij zich. In zijn woning werd nog eens 7 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen.

Jongeren hebben eerder deze week de wijk in Arnhem geterroriseerd uit onvrede over het vuurwerkverbod dit jaar. En dan moet oud en nieuw nog komen. Deskundigen hameren op het belang van alternatieve activiteiten voor de jongeren, maar agenten vrezen dat de voorbereidingstijd te kort is en hulpdiensten het alleen nog maar meer voor de kiezen krijgen.