Skeletonners Dukurs en Dukurs domineren in eigen land

In het Letse Sigulda hebben ook de mannen in de skeletonwereld hun tweede World Cup-wedstrijd van het seizoen afgewerkt. Dat leverde dezelfde weinig verrassende winnaar op als een week eerder, terwijl het circus nu naar het midden van Europa trekt voor de volgende wedstrijden.

Het werd een flink thuisfeestje in de eerste run: Martins Dukurs was de snelste, zijn oudere maar beduidend minder succesvolle broer Tomass bleef met 0,09 seconden als enige echt in de buurt. De strijd om plek drie ging vooral tussen de Duitser Christopher Grotheer (+0,33) en de Russische startraket Alexander Tretiakov (+0,34), verder leken alleen de Rus Nikita Tregubov (+0,52), de Brit Marcus Wyatt (+0,57) en de Duitser Alexander Gassner (+0,57) nog enige hoop op het podium te hebben.

In de tweede run ging Wyatt met 0,07 seconden voorbij Tregubov, waarna de strijd om de podiumplekken kon beginnen. Voor Tretiakov ging dat alvast fout: de Russische veteraan ging bijna omver en viel zes plekken terug. Grotheer ging ook niet lekker, hij viel vier plekken terug en Wyatt was zo ineens verzekerd van zijn eerste medaille ooit. Tomass Dukurs ging er dan wel 0,75 seconden onderdoor, waarna Martins met een nieuw baanrecord nog eens 0,19 seconden sneller was en zijn enorme dominantie ook in het nieuwe seizoen onderstreepte.