De Boer gepresenteerd als nieuwe bondscoach

Frank de Boer is vrijdagmiddag gepresenteerd als bondscoach van het Nederlands elftal. De 50-jarige voetbaltrainer heeft een contract tot het einde van 2022 getekend.

De Boer, zelf 112-voudig international, voelt zich vereerd met zijn nieuwe functie. “Hier zit een heel blij persoon, hoewel je dat soms niet altijd aan me ziet”, aldus De Boer op de persconferentie. “Ik ben ervan overtuigd dat ik een goede bondscoach ben. Ik was een speler die altijd het hoogste eiste, dat heb ik als coach ook.”

De voormalig trainer van Ajax, Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United heeft vertrouwen in de huidige groep spelers en kijkt uit naar het EK van 2021: “Laten we hopen dat we daar zo lang mogelijk in meedoen en trots zijn op ons land. Ik zie een mooie periode voor ons. Het is heel belangrijk dat spelers zich senang voelen, om samen iets moois te kunnen bereiken. En daar moet ik voor gaan zorgen. Ik probeer mijn eigen lijn te volgen, maar ik denk dat het niet heel anders zal zijn dan onder Ronald.”

De Boer zal op 7 oktober in de vriendschappelijke interland tegen Mexico zijn debuut maken als bondscoach. Op 11 oktober volgt dan het Nations League-duel tegen Bosnië en Herzegovina, drie dagen later is Italië de tegenstander.