Bennett wint slotrit Tour de France; eindzege voor Pogacar

Sam Bennett heeft de slotetappe van de Ronde van Frankrijk op de Champs-Élysées gewonnen. De Ierse sprinter won de sprint voor wereldkampioen Mads Pedersen en Peter Sagan en pakte daarmee zijn tweede ritzege in de Tour de France.

Na de prachtige tijdrit van zaterdag waarin Tadej Pogacar de tijdrit overtuigend won en de gele trui overnam van Primo¸ Roglic Stond vandaag de slotrit op het programma in de Tour de France met de traditionele slotrit over de Champs-Élysées. Nadat de nodige plichtplegingen onderweg waren gedaan met de nodige foto's kon het peloton zich opmaken voor de laatste sprint deze etappe.

In de laatste rondjes waren er meerdere aanvallen en uiteindelijk reed een groep van vier vooruit met een kleine voorsprong op het peloton, maar die werden in de slotronde op de Champs-Élysées ingerekend, waarna de sprinters zich opmaakte voor de sprinters.

In de laatste kilometer had Deceuninck-Quick-Step het beste voor elkaar, waarna Bennett het in zijn groene trui eenvoudig afmaakte voor wereldkampioen Mads Pedersen en Peter Sagan.

De eindzege van Tadej Pogacar kwam niet in gevaar. De pas 21-jarige Sloveen kwam samen met Primoz Roglic over de streep en won daarmee zijn eerst grote ronde. Het bergklassement en het jongerenklassement was ook voor Pogacar, het puntenklassement ging naar Bennett. Marc Hirschi werd beloond voor zijn aanvallende rijden en won de Superstrijdlust, terwijl Movistar het ploegenklassement won.