Titelverdediger Van Gerwen verliest direct op WSOD Finals; ook Van der Voort klaar

Michael van Gerwen is zaterdagavond in de tweede ronde van de World Series of Darts Finals uitgeschakeld. De nummer één van de wereld verloor in Salzburg met 6-4 van Glen Durrant.

De partij tussen Van Gerwen en Durrant ging lange tijd gelijk op. In de negende leg zorgde de Engelsman echter voor de eerste break van de partij. Van Gerwen kreeg nog de kans om terug te breken, maar zag ook de tiende leg naar Durrant gaan. De Brabander liet een gemiddelde van precies 102 per drie pijlen noteren, tegenover 102,5 voor Duzza.

Eerder op de dag viel ook het doek voor Vincent van der Voort. De Purmerender ging in de tweede ronde met 6-3 onderuit tegen Gerwyn Price. Van der Voort werd al in de eerste leg gebroken door Price. Die achterstand wist The Dutch Destroyer, die vrijdag nog simpel won van Joe Cullen (6-0), in het vervolg niet meer ongedaan te maken.

De World Series of Darts Finals, het eerste toernooi met publiek sinds de coronacrisis, zijn vrijdag begonnen en duren tot en met zondag. Het toernooi is normaal gesproken het sluitstuk van een door de PDC georganiseerde wedstrijdreeks. Die vijf toernooien werden vanwege de coronacrisis echter allemaal geschrapt.

2020 World Series of Darts Finals - tweede ronde
James Wade 6-3 Jeff Smith
Nathan Aspinall 6-1 Darius Labanauskas
Daryl Gurney 6-2 Cody Harris
Gerwyn Price 6-3 Vincent van der Voort
Rob Cross 6-0 Steve Beaton
Peter Wright 6-3 Damon Heta
Glen Durrant 6-4 Michael van Gerwen
Michael Smith 6-4 Krzysztof Ratajski

Kwartfinales - zondagmiddag (vanaf 12.45u)
Peter Wright v Daryl Gurney
Gerwyn Price v Nathan Aspinall
Glen Durrant v James Wade
Michael Smith v Rob Cross
Best of 19 legs

Avondsessie - halve finales (vanaf 20u)
Wright/Gurney v Price/Aspinall
Durrant/Wade v Smith/Cross
Best of 21 legs

Finale
Durrant/Wade/Smith/Cross v Wright/Gurney/Price/Aspinall
Best of 21 legs