Sony rectificeert: Demon's Souls Remake niet naar pc

Het leek al erg onwaarschijnlijk: een (zeer) exclusieve Sony-titel die op launch ook meteen beschikbaar is voor pc. Maar tijdens de onthulling van gameplaybeelden voor Demon's Souls Remake stond het er toch echt. Sony haalde de trailer al snel weer offline en verklaarde tegenover Kotaku dat het een 'menselijke fout' betrof.

Souls-fans konden hun lol op tijdens de PlayStation 5-presentatie van gisteren. Er werden voor het eerst ingame beelden getoond van de langverwachte Demon's Souls Remake, die door Sony samen met BluePoint Games al enige tijd in ontwikkeling is voor PS5. Het meest opmerkelijke was dat aan het einde van de trailer onderstaande tekst was te lezen:

De trailer verdween al snel na publicatie van het officiële YouTube-kanaal van Sony, om vervolgens opnieuw geüpload te worden met aangepaste teksten. Website Kotaku ging verhaal halen bij Sony en kreeg te horen dat de remake van Demon's Souls uitsluitend voor PlayStation 5 uitkomt. De mededeling dat de game ook op andere consoles en op pc zou verschijnen, zou simpelweg te wijten zijn aan een menselijke fout.

Kijk de trailer van Demon's Souls Remake hieronder nog even terug: