Tour: Etappe 6 - Lange aanloop, lang klimmen

Een nieuwe dag in de Tour de France, een nieuwe etappe. Zo verschrikkelijk hemeltergend saai als gisteren kan het onmogelijk worden, dat is alvast goed nieuws. Vandaag kennen we een lange, goeddeels vlakke aanloop, met daarna een behoorlijk stuk klimmen naar de finish op 191 kilometer.

De eerste 155 kilometer zijn voornamelijk vlak, op hier en daar een heuveltje en één kort doch vrij pittig colletje van de derde categorie na. Vervolgens wacht een col van de derde categorie die langer en minder steil is, een bijna twaalf kilometer lange col van de eerste categorie en na een klein moment van respijt een klim van dik acht kilometer naar de finish op de Mont Aigoual - niet zo steil, maar na de klim daarvoor niet al te simpel.

Voor een meer uitgebreid verhaal, een mooie beschrijving van de gehele route en wat toeristische en historische informatie verwijzen we natuurlijk weer door naar Rellende_Rotscholier, hier dus. De etappe begint rond het middaguur en Eurosport is er gelijk bij, Sporza volgt anderhalf uur later - het Journaal gaat voor alles. De NOS is er rond kwart over één bij, voor wat het waard is. Vroege finish vandaag: tussen kwart voor en kwart over vijf.

De route van vandaag (Bron: letour.fr)
De route van vandaag (Bron: letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: letour.fr)