Teambaas Ferrari pessimistisch over prestaties op korte termijn

Mattia Binotto, de baas van het Ferrari Formule 1-team, is pessimistisch over de prestaties op korte termijn. Volgens de Italiaan kan het nog jaren duren voordat het team weer mee kan strijden voor de overwinningen.

Ferrari is bezig met een desastreus seizoen. Tot nu toe stond het team maar twee keer op het podium, namelijk Charles Leclerc in Oostenrijk (2e) en Groot-Brittannië (3e). Beste resultaat voor zijn teamgenoot Sebastian Vettel was slechts een zesde plaats. In het kampioenschap staat Leclerc momenteel vijfde, Vettel komt niet verder dan de dertiende plaats.

Binotto is pessimistisch over de nabije toekomst. “Hoe lang gaat het duren? Als je terugkijkt naar alle cyclussen duurt het altijd vele jaren. Er is geen wondermiddel. Geduld en stabiliteit zijn vereist”, vertelt de Italiaan aan Motorsport.com. “De motor is voor dit seizoen bevroren dus daar kunnen we niets aan doen. We ontwikkelen de motor voor volgend seizoen en dat gaat op de testbank naar behoren. Qua wagen zijn er wat beperkingen, dus wat is ons plan? Het voornaamste plan is focussen op de volgende seizoenen: niet alleen 2021 maar zeker ook op 2022. Om volgend seizoen goed te kunnen presteren moeten we de zwakke plekken van vandaag achterhalen en oplossen.”