FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesCoronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 2 september 2020

Random Pics van de Dag #92

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

NASCAR-coureur Byron crasht zich naar playoffs op Daytona

We keren nog even terug naar het weekeinde en wel voor de NASCAR Cup Series, die reden namelijk weer op de Daytona International Speedway, de laatste race voor de playoffs. Het werd vooral aan het einde een flink spektakel, met het nodige materiaal voor de lokale schroothoop.

De race begon met de dit jaar zeer indrukwekkende Kevin Harvick op pole en Martin Truex naast hem, gevolgd door Joey Logano, Brad Keselowski, Aric Almirola en William Byron. Er waren nog drie plekken in de playoffs beschikbaar, Clint Bowyer stond er prima voor en Matt DiBenedetto en Byron stonden precies boven de lijn. Jimmie Johnson, startend als zevende, moest één van hen inhalen, Erik Jones en Tyler Reddick hadden een wonder nodig.

Byron nam vroeg de leiding en hield die tot de competition caution in ronde twintig ook in handen. Daarna zakte hij wat terug en was het Logano die de touwtjes in handen nam en de eerste stage won, voor Jones, Reddick, Ryan Blaney en Johnson. Doordat DiBenedetto en Byron de stage niet wonnen was in elk geval één playoffplek alvast vergeven: Bowyer kon niet meer ingehaald worden en was zeker van een plekje in het postseason.

In de tweede stage zat Logano er ook weer goed bij en nadat een aantal mannen met een andere strategie - zoals Kyle Busch - hun stop hadden gemaakt, nam Logano de leiding en won hij de stage, voor een flink knokkende Truex, Bowyer, Kurt Busch en Johnson. Met Logano weer voorop konden we door voor de laatste 55 ronden, waarbij Truex de eerste plek snel in handen nam. Een korte caution wegens troep op de baan onderbrak de actie, daarna kon men door voor de vijftien laatste ronden.

Kyle Busch had ondertussen de leiding in handen, voor Denny Hamlin en Kurt Busch. DiBenedetto en Johnson zaten er lekker bij voor de playoffs, Byron móest naar voren. Reddick móest winnen, zette met acht ronden te gaan en wat agressieve move in en dat ging dan toch fout: Kyle Busch raakte dankzij Reddick de muur, Jones raakte Kyle Busch en ging zijwaarts, waarna een hele meute tegen elkaar aan reed. De gebroeders Busch raakten elkaar, Ricky Stenhouse Jr crashte stevig, uitgerekend DiBenedetto, Byron en Johnson ontsnapten als bij een wonder.

De hoogtepunten en crashes in Daytona

Na een onderbreking van een goed kwartier en wat boze woorden van onder meer Newman richting Reddick konden we door voor vijf ronden...met Reddick en Hamlin voorop. Logano duwde Hamlin langs Reddick, die er bij winst voor zou zorgen dat DiBenedetto, Johnson en Byron slechts voor één ticket streden. Het gevecht voorin werd alsmaar feller en dat ging fout: Logano werd in de rondte getikt doordat Byron zich tussen hem en Bubba Wallace probeerde te wurmen, Johnson liep veel schade op, veteraan Matt Kenseth - die ook voorin vocht - crashte hard.

Dit keer konden we aan overtime beginnen met Hamlin voorop in Byron wederom een veroorzaker van een crash naast hem. Hamlin zakte weg, Byron nam de leiding en kreeg rookie Christopher Bell met zich mee de laatste ronde in. Achter de leiders crashte de een na de ander, waaronder Ty Dillon, Kevin Harvick en de voorin rijdende Bowyer vrij stevig, maar men ging door en uitgerekend Byron pakte zijn allereerste Cup Series-zege, voor Chase Elliott, Hamlin, Truex en Wallace.

Byron haalde zo de playoffs op basis van zijn zege, DiBenedetto troefde de gehavende Johnson af en pakte het laatste ticket. Zondag staat de eerste playoffrace op het programma en wel op Darlington.

Van Aert gaat nu nog harder werken voor zijn kopmannen

Wout van Aert leverde gisteren beulswerk voor zijn kopmannen in de vierde etappe van de Tour. Vandaag was hij echter fris genoeg om de vijfde etappe te winnen.

"Ik kreeg ook ruim genoeg de tijd om te herstellen", grapte de Belg. Daarmee doelde hij op het saaie verloop van de rit van vandaag. "Dit was misschien wel de makkelijkste rit die ik ooit gereden heb. Maar daardoor was iedereen nog fit en werd het een heel hectisch laatste uur."

Meerdere media vroegen zich af of de Belg zich niet te veel wegcijferde voor zijn ploeg Jumbo-Visma. De Belg is daar duidelijk over: "Ik ben blij dat ik de kans kreeg van de ploeg en ga nu nog harder werken voor de kopmannen."

Specialistische bouwmachines stromen stapsgewijs binnen bij Defensie

Defensie beschikt sinds gisteren over Caterpillar D6T rupsdozers. Het zijn de eerste 2 van totaal 8 exemplaren. Stukje bij beetje krijgen de genisten een specialistisch arsenaal bouwmachines en aanhangers. Het gaat om meer dan 100 stuks waarover deze militaire bouwvakkers in 2024 kunnen beschikken.

Beschikken ja, want van een klein deel wordt Defensie geen eigenaar, maar doet een beroep op civiele partners. Zo is er meer flexibiliteit in het gebruik van soorten en aantallen.

De aanschaf
Defensie koopt in totaal 8 rupsdozers, 43 wielladers, 10 graaflaadcombinaties high speed, 3 graaflaadcombinaties luchtmobiel en 36 aanhangwagens voor het transport van bouwmachines. Ook de reeds geleverde 7 rupsgraafmachines maken deel uit van de aanschaf.

Via een nader te bepalen huur- of leaseconstruc­tie kan de krijgsmacht daarnaast over de capaciteiten wielgraafmachines, graders en trilwalsen beschikken.

De nieuwe bouwmachines zijn geschikt voor constructietaken zoals grond, weg- en waterbouw en voor pantsergenietaken. Denk daarbij aan het ruimen van versperringen, het graven van opstellingen en tank­grachten en het boren en dichten van gaten.

Universele en additionele bouwmachines
De Genie (militaire bouwvakkers) werkt sinds medio jaren negentig met universele Werklust bouwmachines. Ze bleken in missiegebieden echter minder geschikt bij bijvoorbeeld de bouw van een vliegstrip, een spoor of een militair kamp. Daarom zijn ook additionele bouwmachines gekocht, zoals graafmachines, rupsdozers, graders en trilwalsen. Zowel de universele als de additionele bouwmachines worden nu vervangen. Dat gebeurt onder de noemer Vervanging Bouwmachines (VBM).

De Defensie Materieel Organisatie droeg beide Caterpillar D6T rupsdozers over. Eerst worden militairen nu opgeleid om ermee te kunnen werken. Daarna zet de genie ze in.

De Caterpillar D6T rupsdozers (foto: Ministerie van Defensie)
De Caterpillar D6T rupsdozers (foto: Ministerie van Defensie)

Ricciardo mikt op podiumplaats bij GP ItaliŽ

Renault-coureur Daniël Ricciardo reist met vertrouwen af naar Italië voor de Grand Prix op het circuit van Monza. Afgelopen weekend scoorde het Franse team goed met een vierde en vijfde plek, voor de race van zondag mikt hij op een podiumplek.

"We hebben vorig jaar een heel goed resultaat behaald met een vierde en vijfde plaats als team in de race. Laten we proberen het dit jaar nog een plekje beter te doen! Ik heb er alle vertrouwen in, vooral na onze prestatie in Spa", zo vertelt Ricciardo op de site van Renault.

"We hebben laten zien wat we kunnen doen op een circuit met weinig downforce, zowel in de kwalificatie als in de race. Het resultaat was geweldig in Spa, dus we zijn vastbesloten om het dit weekend opnieuw te doen", zo blikt de Renault-coureur nog even terug.

Ricciardo's lievelingsbanen zijn meestal stratencircuits vanwege de 'close racing' en de beperkte ruimte voor fouten, toch is de baan voor dit weekend één van zijn favorieten. "Monza is een van mijn favoriete circuits. Het is high-speed en erg leuk, vooral met de lage downforce waardoor de auto 'glijdt'. Ik hou echt van de setting in het park en ik krijg daar zeker een fijne sfeer."

Van Aert wint wandeletappe, Alaphilippe verliest geel

De vijfde etappe in de Tour de France is gewonnen door Wout van Aert. Na 183 kilometer van Gap naar Privas was de Belg de snelste in een saaie etappe. Cees Bol werd tweede. Adam Yates is de nieuwe drager van het geel.

In tegenstelling tot de eerdere etappes deze Tour kende deze rit geen aanval vanuit de start. Niemand leek zin te hebben in een ontsnapping. De tussensprint werd gewonnen door Sam Bennett die de groene trui daarmee overneemt van Peter Sagan die als vierde over de meet kwam.

Ook na de tussensprint bleef het peloton bij elkaar en was er geen enkele aanval. Op zo'n 56 kilometer voor de streep was de eerste van de twee colletjes van de dag, de Col de Serre Colon van de vierde categorie. Cosnefroy, de drager van de bergtrui, kwam als eerste boven en pakte daarmee het enige puntje.

In het vervolg ging men wel harder rijden, maar ontsnappingen waren er niet. Op 18 kilometer voor de streep was de laatste col van de dag, de Côte de Saint-Vincent-de-Barrès ook van de vierde categorie. Wederom was het Cosnefroy die als eerste boven kwam.

In de laatste 10 kilometer begon het toch wat te breken in het peloton. Een aantal renners kon het harde rijden niet meer aan en moest lossen. Op 3 kilometer begonnen de sprintersploegen zich te positioneren. Het waren de mannen van Sunweb die het regie voerde voor Cees Bol. In de eindsprint die volgde was het Wout van Aert echter die Bol net voorbleef en daarmee pakte Jumbo-Visma voor de tweede dag op rij de ritzege.

Julian Alaphilippe verloor het geel omdat hij een tijdstraf van 20 seconden kreeg. Hij kreeg de straf omdat hij een bidon op een verkeerde plek aanpakte. De Fransman zou een bidon hebben aangenomen op zeventien kilometer voor de finish. In de regels staat dat het binnen 20 kilometer van de finish niet meer in toegestaan om een bidon aan te nemen. Adam Yates start nu morgen in het geel, Primoz Roglic is de nummer twee in het algemeen klassement.

Taakstraffen voor jonge Urkers die boa in haven duwden

Twee jonge mannen van achttien jaar uit Urk zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur. Het tweetal sprak in juni van dit jaar samen met nog twee anderen af om een buitengewoon opsporingsambtenaar in het water van de haven van Urk te duwen. Één van de verdachten lokte de boa naar de waterkant, waarna de ander hem een forse duw in zijn rug gaf.

Naar het water gelokt
Het incident vond plaats op 2 juni. De verdachten verklaarden op zitting dat ze een tussenuur op school hadden. Toen ze de boa zagen lopen, ontstond het idee om hem naar het water te lokken en hem erin te duwen. Één van de verdachten sprak de boa vervolgens aan en vroeg hem of hij het water in mocht om zijn telefoon, die in het water was gevallen, te zoeken. De andere verdachte duwde hem vervolgens het water in. De man viel hierbij bijna anderhalve meter naar beneden.

Grapje
Één van de verdachten verklaarde eerder bij de politie dat hij de boa in het water duwde omdat hij bekend staat als iemand die iedereen een bekeuring geeft. Op zitting zei hij dat het maar een grapje was. Het incident is gefilmd en daarna ook verspreid op internet. Uit de slachtofferverklaring blijkt dat de gebeurtenis een enorme impact heeft op de boa. Zijn vertrouwen in de medemens is aangetast, evenals het plezier in zijn werk. Ook is hij in een andere gemeente gaan werken.

Straf
Volgens de rechtbank is mishandeling met voorbedachte rade bewezen. De verdachten hadden een vooropgezet plan om de boa, die gewoon zijn werk deed, het water in te duwen. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van drie dagen en een taakstraf van 160 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk. Maar de rechtbank gaat hier niet in mee. Het gaat om zeer jonge jongens die zich na het incident vrijwel direct bij de politie hebben gemeld. Ook hebben ze vanaf het begin eerlijk verklaard en hebben ze al drie dagen vastgezeten. De rechtbank legt de verdachten een taakstraf op van 60 uur. Ook moeten ze een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Twee anderen, minderjarige, verdachten in deze zaak, met de leeftijd van zeventien en inmiddels achttien jaar oud, moeten zich morgen voor de kinderrechter verantwoorden.

Arnhemmers veroordeeld voor babbeltrucs bij hoogbejaarden

De rechtbank veroordeelt twee Arnhemmers van respectievelijk 57 en 59 jaar voor het plegen van babbeltrucs. De rechtbank legt aan beide mannen voorwaardelijke gevangenisstraffen op. De 57-jarige man krijgt 8 maanden voorwaardelijk, de 59-jarige man krijgt een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden.

De mannen zijn op 19 maart 2020 naar aanleiding van een eerder strafonderzoek veroordeeld tot gevangenisstraffen voor de duur van 5 jaar voor een reeks babbeltrucs. Toen het onderzoek naar de reeks babbeltrucs bezig was, werden de mannen onder voorwaarden vrijgelaten. In deze periode overtraden zij de voorwaarden door zich opnieuw schuldig te maken aan het plegen van babbeltrucs. De rechtbank doet op 2 september alleen uitspraak in deze nieuwe zaken.

(Poging tot) diefstal bewezen
De rechtbank vindt bij de 57-jarige man een diefstal en een poging daartoe bij een 77-jarige en 92-jarige slachtoffer bewezen. Bij de 59-jarige man vindt de rechtbank alleen de poging tot diefstal bij het 92-jarige slachtoffer bewezen. Het gaat om slachtoffers die door hun leeftijd kwetsbaarder en afhankelijker zijn.

Vrijspraak babbeltruc Rotterdam
De rechtbank spreekt de mannen, in afwijking van de officier van justitie, vrij van een babbeltruc in Rotterdam. Op de beelden die zijn gemaakt zijn geen duidelijke gezichtskenmerken te zien en de herkenningen zijn gebaseerd op kenmerken die niet heel specifiek en onderscheidend zijn. Verder bewijs ontbreekt.

Eerdere veroordeling
De rechtbank moet beoordelen of de eerdere opgelegde celstraffen anders zouden zijn geweest als de nieuwe veroordelingen direct zouden zijn meegenomen. Hiermee rekening houdend legt de rechtbank voor de nieuwe zaken voorwaardelijke gevangenisstraffen van 8 en 4 maanden op als forse stok achter de deur na het uitzitten van de straf die eerder aan hun is opgelegd.

Schadevergoeding
Tot slot moet de 57-jarige man aan het 77-jarige slachtoffer in 1 van de zaken een schadevergoeding van 350 euro betalen.

Grootschalige achtervolging leidt tot twee aanhoudingen

Op woensdag 2 september rond 10.20 uur heeft de politie, na een achtervolging, een gestolen Audi tot stilstand gebracht en twee aanhoudingen verricht.

Eerder die nacht werd tijdens een inbraak in Groningen een reservesleutel van een Audi buitgemaakt. De reservesleutel gaf de inbrekers toegang tot de Audi, die zij vervolgens ontvreemdden.

De gestolen Audi was uitgerust met een volgsysteem, waardoor een particulier beveiligingsbedrijf zicht kreeg op de locatie van het voertuig en melding maakte bij de politie. De melding was het startsein voor een grootschalige achtervolging met eenheden van Politie Noord-Holland, Politie Amsterdam, de landelijke eenheid en een politiehelikopter. De bestuurder reed op hoge snelheid door gemeente Haarlem, terwijl stoptekens, rood licht, zwaailichten en sirenes werden genegeerd. Na een achtervolging van ongeveer 20 minuten kon de Audi tot stilstand worden gebracht. Het voertuig eindigde tegen een paaltje bij de busbaan aan de Schipholweg.

Een 39-jarige man uit Haarlem en een 35-jarige vrouw zonder vaste woon- en verblijfplaats werden aangehouden in verband met heling van een gestolen voertuig. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De politie doet nog onderzoek naar de verschillende verkeersovertredingen en de diefstal. De auto is flink beschadigd, waardoor een sleepdienst in actie moest komen om de busbaan weer vrij te maken. De verdachten worden overgebracht naar Groningen in verband met het onderzoek naar de diefstal van de auto.

Hartstochtelijke minnaar ? Dan eet je vast pindakaas bij je ontbijt.

Zeg mij wat je eet, en ik vertel je wie je bent. Dat lijkt een Brits onderzoek wat Weetabix(cereals) heeft uit laten voeren te bevestigen. De meeste mensen zijn opgegroeid met de gedachte dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar wat vertelt het over jou als persoon?

Of je nu kiest voor een supergroene smoothie, een kom ontbijtgranen of een beschuitje, alle ontbijtvarianten geven blijkbaar inzicht in je persoonlijkheid en dat kan best onthullend zijn.

Volgens nieuw onderzoek door Weetabix zijn degenen die elke ochtend pindakaas eten de meest hartstochtelijke minnaars. Maar als je in plaats daarvan naar de Marmite grijpt, is de kans groter dat je een wijsgeer bent, die graag met zijn/haar neus in de boeken zit, terwijl degenen die alleen een kopje thee drinken, waarschijnlijk een bulk geld verdienen.

Weetabix vroeg 2000 Britse volwassenen om hun grootste persoonlijkheidskenmerken te beschrijven, en vergeleek dat vervolgens met wat ze op de meeste dagen als ontbijt aten.

Volgens de studie is 53 procent van de Britten het erover eens dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, en 42 procent beoordeelt mensen zelfs stiekem op wat ze als ontbijt eten. 33 procent van de ondervraagden vertelden dat ze 's ochtends gewoon niet kunnen functioneren zonder iets te eten, en 17 procent vertrouwt er op dat alleen koffie een goed begin van de dag is. Een kwart van de Britten slaat het ontbijt vaak over en 42 procent zegt 's ochtends geen tijd te hebben om te ontbijten.

Als het gaat om de minst aantrekkelijke ontbijtjes, geeft 39 procent aan dat alleen droge toast het meest teleurstellende ontbijt is, 32 procent vindt een bruine banaan als ontbijt  triest en 28 procent is van mening dat ontbijtgranen zonder melk, omdat de melk op is, ronduit deprimerend is.

Meer dan een derde, 35 procent, van de ondervraagden zei dat een gezond ontbijt belangrijk voor hen was, terwijl 20 procent het gevoel heeft dat ze saai ontbijten door elke dag hetzelfde als ontbijt te eten.

Wat zegt je ontbijt over je persoonlijkheid?

 • Gerookte zalm en roomkaas op een bagel - Extravert (de meeste mensen die zichzelf extravert noemen, eten dit als ontbijt)
 • Pindakaas op brood - Hartstochtelijke minnaars 57%
 • Gewoon een kopje thee - Carrièretijger / Grootverdieners (€ 100k plus) 42%
 • Pain-au-chocolat - Bohemian 13%
 • Een kom ontbijtgranen - Worden als betrouwbaar beschouwd door hun omgeving 56%
 • Marmite op toast - Goed belezen, wijsgeer 27%
 • Avocado op zuurdesembrood - Reislustig 33%
 • Wentelteefjes - Feestbeest 16%
 • Banaan - Gestresst 27%
 • Yoghurt en bessen - Gevoelig 37%
 • Sla het ontbijt helemaal over - Introvert 46%


Bruiloftsblunder Grapperhaus krijgt staartje

De ophef rond de bruiloft van CDA-minister Ferd Grapperhaus is nog niet voorbij, bericht het Algemeen Dagblad. Shownieuws liet foto’s zien waarop de minister zich meermaals niet aan de door hem opgestelde anderhalvemeterregels houdt. Ook omhelsde hij zijn schoonmoeder en lijkt hij handen geschud te hebben met bruiloftsgasten die al behoorlijk op leeftijd zijn en dus tot de COVID-19-risicogroep behoren.

De Tweede Kamer liet gisteren echter weten vandaag in debat te willen gaan over de geloofwaardigheid van de minister. Daarmee geeft de kamer ook te kennen dat, in tegenstelling tot Mark Rutte, de excuses en de donatie van tweemaal het boetebedrag aan het Rode Kruis niet voldoende is.

De vakbond van BOA’s, die de boetes uitdelen, liet weten dat de BOA’s uit protest minder boetes uitdelen. De BOA’s merken onder andere in de praktijk dat hun geloofwaardigheid en gezag heeft te lijden onder het roekeloze gedrag van de minister.

In een peiling onder de Algemeen Dagblad lezers geeft 73 procent te kennen dat de minister niet aan kan blijven.

Update 15.10 uur

Enkele reacties uit de politiek luiden:

GroenLinks-leider Jesse Klaver:
"Een vergissing maken en even te dicht bij een ander staan, kan ons allemaal overkomen. Maar handen schudden dat doe je gewoon niet, zeker niet als minister van Justitie. Het was de eerste afspraak die we in maart met zijn allen maakten."

Geert Wilders:
"Het gaat mij niet eens over de anderhalve meter (want wij waren altijd tegen de anderhalvemetersamenleving) of het maken van een fout. Voor iemand als Grapperhaus die anderen stevig de maat neemt en aso’s noemt en forse boetes uitdeelt aan gewone mensen en bedrijven, is dit een totale afgang."

Lilian Marijnissen:
"Op de foto’s lijkt nóg duidelijker dan we al wisten dat de 1,5 meter niet is nageleefd. Dat is niet even een moment per ongeluk te dicht bij elkaar zoals de verklaring was. Niet anderen houden zich niet aan de regels. Hij loopt zelf handen te schudden."

Theo Hiddema:
"Grapperhaus zou alle coronaboetes moeten seponeren."

Advocaat Frank van Ardenne die vier cliënten bijstaat die een coronaboete kregen wegens gezamenlijk gebak eten op een bank voor de deur, pleit ook naar aanleiding van het gedrag van de minister voor seponeren van alle coronaboetes.

WK wielrennen in Imola

Het WK wielrennen vindt dit jaar plaats van donderdag 24 tot en met zondag 27 september in het Italiaanse Imola. Oorspronkelijk zou het WK gehouden worden in de Zwitserse regio Aigle en Martigny.

Vanwege maatregelen om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen kan het WK niet gehouden worden in Zwitserland. De internationale wielerunie UCI moest daarom op zoek naar een alternatieve locatie. De keuze is hierbij op de Italiaanse stad Imola gevallen, bekend van het Formule 1-circuit. De start en finish van de wegwedstrijd vindt plaats op het circuit.

De titelstrijd op de tijdrit en de weg is enkel voor de elite vrouwen en mannen, dus junioren en beloften hebben dit jaar geen WK.

Iron Harvest eindelijk beschikbaar

Vandaag is Iron Harvest officieel uitgekomen. De RTS-game met een dieselpunk sausje werd in 2016 voor het eerst aangekondigd. De game is gebaseerd op een fictieve wereld genaamd 1920+, die bedacht werd door de Poolse artiest Jakub Rózalski. Het populaire bordspel Scythe maakt gebruik van hetzelfde concept.

Met een release hoort uiteraard ook een nieuwe launch-trailer. Onze eigen 2dope maakte in 2018 al een keer een special over de game. Die kun je hier lezen. Iron Harvest is beschikbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.


Teambaas Ferrari pessimistisch over prestaties op korte termijn

Mattia Binotto, de baas van het Ferrari Formule 1-team, is pessimistisch over de prestaties op korte termijn. Volgens de Italiaan kan het nog jaren duren voordat het team weer mee kan strijden voor de overwinningen.

Ferrari is bezig met een desastreus seizoen. Tot nu toe stond het team maar twee keer op het podium, namelijk Charles Leclerc in Oostenrijk (2e) en Groot-Brittannië (3e). Beste resultaat voor zijn teamgenoot Sebastian Vettel was slechts een zesde plaats. In het kampioenschap staat Leclerc momenteel vijfde, Vettel komt niet verder dan de dertiende plaats.

Binotto is pessimistisch over de nabije toekomst. “Hoe lang gaat het duren? Als je terugkijkt naar alle cyclussen duurt het altijd vele jaren. Er is geen wondermiddel. Geduld en stabiliteit zijn vereist”, vertelt de Italiaan aan Motorsport.com. “De motor is voor dit seizoen bevroren dus daar kunnen we niets aan doen. We ontwikkelen de motor voor volgend seizoen en dat gaat op de testbank naar behoren. Qua wagen zijn er wat beperkingen, dus wat is ons plan? Het voornaamste plan is focussen op de volgende seizoenen: niet alleen 2021 maar zeker ook op 2022. Om volgend seizoen goed te kunnen presteren moeten we de zwakke plekken van vandaag achterhalen en oplossen.”

Dost staat in de belangstelling van Club Brugge

Volgens AD Sport staat Bas Dost in de belangstelling van Club Brugge. De 31-jarige spits heeft bij Eintracht Frankfurt nog een contract tot de zomer van 2022.

Na drie succesvolle seizoenen bij Sporting Portugal maakte Dost aan het begin van vorig seizoen voor zeven miljoen euro de overstap naar Frankfurt. Mede door blessures kende hij een lastig seizoen bij de Bundesliga-club, al kwam de voormalig speler van onder meer Heracles Almelo, sc Heerenveen en VfL Wolfsburg in 32 wedstrijden tot tien doelpunten.

Als regerend kampioen van de Jupiler Pro League is Club Brugge verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Champions League. De ploeg van trainer Philippe Clement kende een moeizame start van de competitie, in de eerste vier wedstrijden werden slechts zes punten behaald. Naar verluidt is Blauw-Zwart niet de enige club die interesse heeft in Dost.

Tour: Etappe 5 - Sprinten, maar niet makkelijk

Zo, de eerste bergop aankomst in de Tour de France 2020 zit erop en de kaarten liggen open op tafel: Primoz Roglic is de beste, landgenoot Tadej Pogacar gaat voor het podium en half Colombia mag met Guillaume Martin en Thibaut Pinot aanhaken.

Vandaag wordt het voor de heren klassementsrenners een minder lastige dag, we gaan in principe op naar een massasprint. Voor een uitgebreide voorbeschouwing verwijzen we weer door naar de werken van Rellende_Rotscholier, maar het komt erop neer dat het een lichtjes lastige aankomst wordt.

De heren beginnen kort na één uur, Eurosport is er gelijk bij en Sporza volgt om 14.20 uur. De finish staat tussen kwart over vijf en kwart voor zes op de planning.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

PSV haalt met Max gewenste linksback binnen

PSV heeft een nieuwe linksback binnen. De Duitser Philipp Max komt over van FC Augsburg voor een transfersom van naar verluidt acht miljoen euro en tekende woensdag een contract voor vier seizoenen.

Met Max heeft PSV de opvolger van Ricardo Rodríguez, die in het afgelopen seizoen een paar maanden op huurbasis uitkwam voor de Eindhovense club, binnen. De 26-jarige vleugelverdediger is na doelman Yvon Mvogo de tweede versterking voor het PSV van Roger Schmidt. Ook Mvogo werd uit Duitsland gehaald.

"Philipp is een aanvallende back die zijn positie invult zoals wij dat graag zien", vertelt technisch manager John de Jong op de website van PSV. "Zelf heb ik hem op de Olympische Spelen in 2016 in een paar invalbeurten gezien. Ik was daar voor Lozano en Duitsland zat bij Mexico in de poule. Daarna hebben we hem vaak bij Augsburg zien spelen."

Zelf is Max ook blij dat de transfer rond is: "PSV heeft me laten blijken dat ze me al een hele tijd volgen en dat ze me echt graag willen hebben. In de voorbije weken heb ik trainer Roger Schmidt een paar keer gesproken. Zijn manier van voetbal spreekt me erg aan. Net als de club PSV. Ze spelen hier altijd om de prijzen en dat wil ik ook. Het totaalplaatje klopt voor mij. Ik heb er ontzettend veel zin in."

Zevenvoudig wereldkampioen snooker Hendry maakt comeback

Snookerlegende Stephen Hendry maakt zijn comeback in het profcircuit. De zevenvoudige wereldkampioen heeft een wildcard gekregen waarmee hij de komende twee seizoenen kan meedoen aan alle grote toernooien.

Stephen Hendry is een van de allergrootste namen in de snookergeschiedenis. De 51-jarige Schot domineerde in de jaren 90 en won onder meer zeven wereldtitels en vijf keer het UK Championship. Hendry ging lange tijd aan de leiding wat betreft rankingstitels (36), maar werd in 2020 gepasseerd door Ronnie O'Sullivan.

Hendry nam in 2012 afscheid van het profcircuit, maar was nog vaak actief als analist bij het snooker.

"Ik kijk ernaar uit om opnieuw toernooien te kunnen spelen", reageert Hendry. "Het competitiegevoel heb ik altijd gemist. Ik start zonder verwachtingen, maar ik had het gevoel dat dit het juiste moment was om alles opnieuw te ontdekken."

Watch Dogs Legion verwelkomt GeForce RTX

Mocht je je afvragen of Ubisoft de RTX-kaarten van Nvidia gaat ondersteunen in Watch Dogs: Legion dan is er goed nieuws: Ubisoft heeft een trailer gemaakt waarin ze de DSSL en ray-tracing laten zien in de game. Je nieuwe GeForce 30xx-kaart kan dus de lol op.

Watch Dogs: Legion komt op 29 oktober uit voor PlayStation 4, Xbox One, pc via de Epic Games Store en Uplay en voor Google Stadia. Het komt later ook naar PlayStation 5 en Xbox Series X.

Kate Bishop eind oktober naar Marvel's Avengers

Uitgever Square Enix en ontwikkelaars Crystal Dynamics en Eidos Montreal hebben meer van de latere missies laten zien in Marvel's Avengers. Ook is Kate Bishop aangekondigd. Ze komt eind oktober in actie.

'Taking AIM' begint eind oktober met een nieuwe schurk en een nieuw mysterie. Kate Bishop zal de eerste nieuwe held zijn die wordt geïntroduceerd in Marvel's Avengers na de release op 4 september. Taking AIM's verhaal begint kort na het einde van de Reassemble-campagne van de game en is de eerste helft van de twee Hawkeyes 'Story Arc. Het tweede deel met daarin een speelbare Hawkeye komt in november uit. Deze nieuwe helden worden na de release gratis beschikbaar gesteld en zullen het verhaal in de game vervolgen.

Marvel's Avengers komt 4 september uit voor PlayStation 4, Xbox One, pc via Steam en Stadia, en later dit jaar voor PlayStation 5 en Xbox Series X.

Cyberpunk 2077 met GeForce RTX 30xx

Nu Nvidia de nieuwe videokaartserie GeForce RTX 30xx serie heeft aangekondigd laten ontwikkelaars maar al te graag zien dat ze deze ook gaan ondersteunen. Cyberpunk 2077 is daar een van. Onderstaande demo draait op een GeForce RTX 30-serie, met ray-tracing en DLSS in 4K met maximale instellingen.

Voordat we het zelf mogen gaan zien duurt nog even: 19 november komt Cyberpunk 2077 uit op pc. De game komt ook uit voor PlayStation 4, Xbox One en de next-gen consoles, maar die hebben allemaal geen Nvidia GeForce 30xx.

Ubisoft Forward #2 op 10 september

Ubisoft heeft laten weten dat er op 10 september, om 21:00 de livestream Ubisoft Forward part 2 start. Een uur eerder is er een pre-show.

De pre-show begint met een Brawlhalla-match tussen het Ubisoft News-team en de Blue Mammoth Games-ontwikkelaars, om daarna door te gaan met updates van de teams achter Roller Champions, For Honor, The Division 2 en Ghost Recon Breakpoint.

De daadwerkelijke show om 21:00 bevat updates over Watch Dogs: Legion, Hyper Scape, Rainbow Six Siege, Immortals: Fenyx Rising (bevestigd door Ubisoft als de nieuwe naam voor God & Monsters) en nog te onthullen verrassingen. Na de hoofdshow zal Ubisoft meer laten zien van twee niet-uitgebrachte titels.

Vijf gametips voor de maand september

September! Deze maand dient normaal gesproken als het startsein van het najaar en het begin van een heleboel grote gamereleases. Helaas is er dit jaar door COVID-19 het een en ander uitgesteld. Geen Destiny 2 uitbreiding of Cyberpunk 2077 bijvoorbeeld. Zoals altijd wel zijn en komen er nog altijd genoeg interessante games uit om de liefhebber een maandje zoet te houden.

Alie van de Wegenwacht schiet te hulp!

Nu de zwaantjes het zonnig zuiden gaan opzoeken zal de volgende situatie wel vaker gaan voorkomen. Als zo'n volgevreten mormel eenmaal geland is dan is het schier onmogelijk voor hem/haar om nog op te stijgen. Gelukkig is er dan de Wegenwacht (of Rijkswaterstaat) om ze te hulp te schieten!

Nieuwe besmetting COVID-19 bij nertsenbedrijf

In Gemert (gemeente Gemert-Bakel) is op een bedrijf een besmetting met SARS-CoV-2 vastgesteld bij nertsen. Het gaat om een bedrijf met ongeveer 5000 moederdieren. De besmetting is aan het licht gekomen door melding van ziekteverschijnselen bij de nertsen. Het bedrijf wordt zo spoedig mogelijk geruimd.

Verplicht stoppen nertsenhouderij
In totaal zijn nu 44 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard. In het advies van 24 augustus jongstleden stelt het OMT-Z dat verplicht stoppen van de nertsenhouderij na de pelsperiode van november dit jaar de meest effectieve wijze is om reservoirvorming in de nertsenhouderij te stoppen. Het kabinet volgt dit advies op. In de komende periode wordt, samen met een wetsvoorstel, een regeling voor nadeelcompensatie voor nertsenhouders uitgewerkt. Voor deze regeling reserveert het kabinet een bedrag van maximaal €150 miljoen (inclusief uitvoeringskosten). Daarnaast is reeds €32 miljoen gereserveerd voor onder andere sloop- en ombouwkosten in het kader van de Wet verbod pelsdierhouderij.

Aanvullende maatregelen
Omdat er ondanks de eerder genomen maatregelen nog steeds besmettingen voorkomen, worden de hygiënemaatregelen en de controle daarop verder aangescherpt. Volgens het OMT-Z is de mens de meest waarschijnlijke besmettingsbron van bedrijven. De maatregelen zijn erop gericht besmetting via deze route te voorkomen, zoals een striktere registratie van wie, wanneer en waar op welk bedrijf werkt. Alle nertsenhouders moeten verplicht vooraf aan de NVWA melden wie op de bedrijven in de stallen werkt. Voor medewerkers die op meerdere locaties werken geldt een wachtperiode van tien dagen alvorens zij aan het werk kunnen op een andere locatie. Ook worden houders verplicht wekelijks alle kadavers van natuurlijk gestorven nertsen op te sturen. Op deze maatregelen zal de NVWA intensiever controleren. Bij overtredingen zal de NVWA sanctionerend optreden.

FOK! Wat een weer: droge dag

Vanochtend zijn er op meerdere plaatsen mistbanken aanwezig, deze lossen in de eerste helft van de ochtend op en dan komt er veel ruimte voor de zon. In de middag ontstaan er stapelwolken, maar het blijft vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. De wind is meest zwak uit een overwegend noordwestelijke richting.

In de nacht naar donderdag neemt de bewolking toe. Het is droog, maar aan het einde van de nacht gaat het in het westen regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 7°C in het noordoosten en 15°C aan zee. De wind draait naar het zuiden en is zwak tot matig.

Donderdag overdag is er veel bewolking en regent het af en toe, vooral in het noorden. In het zuiden zijn er 's middags langere droge perioden. In de avond kan er op meer plaatsen weer wat regen vallen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noorden tot 21°C in het zuiden. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de avond draait de wind in het noorden en westen naar een westelijke richting. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Dreigende luchten (Foto: Scherpschutter)
Er waren de laatste tijd veel dreigende luchten te zien. (Foto:Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Rode Kruis helpt duizenden mensen tijdens pandemie en orkaanseizoen

Een jaar nadat orkaan Dorian een spoor van vernieling achterliet op de Bahama’s heeft het Rode Kruis duizenden mensen geholpen met noodhulp, financiële ondersteuning en steun bij het herstel op lange termijn. Dit belangrijke werk gaat door, ook tijdens de ingewikkelde omstandigheden die zijn ontstaan door het coronavirus. Daardoor is het voor Rode Kruis-vrijwilligers lastiger om toegang te krijgen tot de mensen op de getroffen eilanden.

Covid-19 heeft een grote impact op de kwetsbare families die nog aan het herstellen zijn van orkaan Dorian. Tijdens deze moeilijke tijd ondersteunt het Rode Kruis mensen in hun herstel, terwijl zij ook hulp bieden aan hen die zijn geraakt door het coronavirus. Het Rode Kruis en zijn partners blijven helpen in de vorm van ondersteuning bij het betalen van huur, het repareren van huizen, beurzen voor kleine bedrijven en psychosociale hulp.

Ariel Kestens werkt voor de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan Verenigingen (IFRC) en is het hoofd van de Rode Kruis-afdelingen op de Engels- en Nederlandstalige Cariben. Hij zegt: ‘Er is nog een lange weg te gaan, wat betreft het herstel. Maar het Rode Kruis doet er alles aan om zoveel mogelijk mensen die slachtoffer zijn geworden van orkaan Dorian te helpen. De toewijding van de medewerkers en vrijwilligers van het Rode Kruis op de Bahama’s is zo belangrijk. Zij blijven anderen steunen in deze moeilijke tijden.’

Orkaan Dorian kwam op 1 september 2019 aan land in de Bahama’s als een verwoestende storm van de zwaarste categorie. De orkaan zorgde voor grote overstromingen en schade op de Abaco-eilanden en Grand Bahama. Vrijwilligers en medewerkers van het Rode Kruis op de Bahama’s boden de bewoners van de eilanden steun, bijvoorbeeld door hun werk in opvangcentra. Ook werd er meer dan 9 miljoen euro aan financiële steun geboden voor meer dan 3000 families. Daarnaast ondersteunden zij bij het repareren van huizen en hielpen zij families om zich voor te bereiden op het huidige orkaanseizoen, waarin al meer dan 14 stormen over de Cariben zijn geraasd.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #137
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #24
special
VrijMiBabes #24 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #136
review
Borat Subsequent Moviefilm
special
Random Pics van de Dag #135
©FOK.nl e.a.