VR Kennemerland wijzigt spoedbesluit, deel hal 30 van De Bazaar mag open

Burgemeester Smit van Beverwijk en de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) hebben besloten het spoedbesluit van 22 augustus over de sluiting van de hallen 30 t/m 33 van De Bazaar te wijzigen. De wijziging maakt het mogelijk het noordelijke deel van hal 30, onder voorwaarden, met onmiddellijke ingang open te stellen. Dit is vanavond meegedeeld aan de directie van De Bazaar.

Hal 30 bestaat uit twee delen. De drukte waardoor de verbodsbepalingen uit de noodverordening werden overtreden, doet zich niet in het noordelijke deel voor. Daarom is besloten het spoedbesluit te wijzigen.

Burgemeester Smit is blij met deze oplossing die in gezamenlijk overleg met De Bazaar tot stand is gekomen. “Met dit soort maatwerk kunnen we de economische schade enigszins beperken.” Zo staat te lezen op de website van gemeente Beverwijk. 

Op de website van De Bazaar staat per dag een samenvatting van de ondernomen acties met betrekking tot dit spoedbesluit.

Samenvatting van vandaag, vrijdag 28 augustus:

  • Om 11:00 uur heeft de handhaving van de gemeente Beverwijk de hallen gecontroleerd. Alles prima in orde.
  • Vlak daarna horen we via via dat de jurist(en) van de VRK nu de besluiten zou nemen over Hal 30 Noord. Dit gebied zou misschien toch open kunnen. Navraag bij de veiligheidsfunctionaris bevestigt dat. Het blijkt dat we geen plan hoeven in te dienen voor dit gebied, omdat het daar altijd goed gaat met de 1,5 meter. We moeten wachten op de uitspraak van hun advocaat.
  • Update 11:56 uur. We horen van de ondernemers die naar het stadhuis zijn gegaan om hun zaak te bepleiten dat de burgemeester hen niet te woord wil staan. Zij zeggen dat hen tijdens dit bezoek is toegezegd dat er een gesprek binnen 48 uur vanaf vanmorgen kan plaatsvinden.
  • Update 17:34 uur. We hebben een pakket aan maatregelen in voorbereiding voor de korte termijn èn voor de start van het griepseizoen. Morgen hebben we een gesprek met ondernemers uit hal 30-33 over hun ideeën over de maatregelen. Daarna verwerken we e.e.a. in een document. Als we alles gereed hebben zullen we iedereen informeren. De overige hallen en pleinen gaan gewoon open. Nog steeds geen nieuws over Hal 30 Noord, overigens.
  • Update 19:13 uur: We ontvangen per mail een brief van de plaatsvervangend voorzitter van de VRK dat Hal 30 Noord open mag!! Hal 30 Noord gaat weer open omdat daar nooit sprake is geweest van problemen met 1,5 meter. Dat hadden ze even niet in de gaten gehad. Dit besluit betekent dat de winkels in Hal 30 Noord vanaf de Ringvaartweg te bereiken zijn. We informeren meteen de huurders en gaan aan de slag om de grens tussen Hal 30 noord en zuid dicht te zetten. Hal 30-zuid (o.a. foodcourt en Mihrab) blijft dicht.