Mollema komt net te kort voor winst in slotetappe La Route d'Occitanie

Bauke Mollema is er net niet in geslaagd om de vierde en laatste etappe in de La Route d'Occitanie. De Nederlander van Trek-Segafredo moest in een lastige genoegen met een tweede plaats, net achter de Fransman Benoît Cosnefroy. Egan Bernal is de eindwinnaar in de Franse rittenkoers.

Vandaag stond de laatste rit in de La Route d'Occitanie. Nadat gisteren een bergrit door de Pyreneeën op het programma met drie beklimmingen was het vandaag wat makkelijker voor de renners, maar in de anderhalve kilometer lag er toch een aardig klimmetje aan 8,5% gemiddeld. Een mooie aankomst voor de puncheurs.

Voordat de renners aan de slotklim kwamen moesten de renners eerst nog ruim 190 kilometer afleggen over voornamelijk vlakke wegen. Al vroeg in de etappe ontstond een kopgroep van elf man en kregen een voorsprong van ruim vier minuten op het peloton. Fausto Masnada zou de beste uit de kopgroep zijn en met tien kilometer te gaan had de Italiaan nog ruim één minuut voorsprong.

Masnada zou het niet gaan halen en bij het opdraaien van de klim liet Miguel Ángel López zich zien. De Colombiaanse klimmer van Astana probeerde het samen met ploeggenoot Omar Fraile, maar het tweetal raakte niet weg. Wat het Astana-duo niet lukte was de aanval van Benoît Cosnefroy wel de goede. De renner sloeg direct een mooi gaatje op de slotklim en zou aan de finish twee seconden over houden op Bauke Mollema, die het sprintje won van de achtervolgers.

Egan Bernal eindigde samen in het groepje van Mollema en pakt daarmee de eindwinst in La Route d'Occitanie. De winnaar van de Tour de France van het afgelopen won de Franse rittenkoers voor zijn ploeggenoot Pavel Sivakov.