Man rijdt in op BLM demonstratie: één vrouw overlijdt

Een 27-jarige man is gistermorgen in het Amerikaanse Seattle een afgesloten snelweg opgereden en daar vol gas door een menigte BLM demonstranten gereden. Hierbij werden twee vrouwen vol geraakt en de lucht in geslingerd. Eén van de vrouwen overleefde het niet.

De man, nu bekend als de 27-jarige Dawit Kelete, slalomde eerst om auto's heen die de I5 ('Interstate Highway 5') blokkeerden en schoot vervolgens vol gas de snelweg op. De menigte demonstranten schoot alle kanten op, maar de 24-jarige Summer Taylor en de 32-jarige Diaz Love konden de auto niet meer ontwijken. Zij werden vol geraakt. Summer Taylor overleed later aan haar verwondingen.

Kelete reed na de aanrijding door, maar een van de demonstranten pakte z'n eigen auto, achtervolgde de dader en reed deze vervolgens klem. Zo kon de politie de man alsnog arresteren. Aan de agenten zou hij gevraagd hebben of de voetgangers 'ok' waren.

Over een motief is nog niets bekend. Ook is nog niet duidelijk of de man opzettelijk handelde. Wel is inmiddels uitgesloten dat de man onwel zou zijn geworden.

Dawit Kelete
Dawit Kelete