FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 5 juli 2020

Southampton trakteert Man City op nederlaag; Uitgeblust Liverpool wint van Aston Villa

Manchester City heeft drie dagen na de galashow tegen Liverpool (4-0-zege) een nederlaag geleden op bezoek bij Southampton: 1-0. Liverpool herstelde zich zondag juist door op Anfield met 2-0 te winnen van Aston Villa.

Manchester City heeft moeite zich te focussen op de Premier League, erkende manager Pep Guardiola. Met de besliste strijd om de Engelse titel was de blik gericht op de prijzen die nog wel te winnen zijn; de FA Cup en de Champions League.

Tegen Southampton voelden The Citizens zich gedwongen extra inspanningen te leveren na een zeer opvallend doelpunt van Che Adams. Na knullig balverlies van Oleksandr Zinchenko schoot de aanvaller de bal van ruim 35 meter over de ver voor zijn doel staande goalie Ederson heen; 1-0. Het was voor Adams zijn eerste goal in zijn 25e optreden in de Premier League. 

Liverpool opende tegen Aston Villa pas twintig minuten voor tijd de score via een intikker van Sadio Mané. In de slotfase besliste invaller Curtis Jones de wedstrijd met een schot van dichtbij. Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd bij Liverpool, waar Georginio Wijnaldum na een uur inviel. Anwar El Ghazi deed tot een kwartier voor tijd mee bij Aston Villa. 

Zo groeit de voorsprong van Liverpool op Manchester City weer naar 23 punten. Aston Villa blijft door de nederlaag op Anfield onder de degradatiestreep. Southampton staat dertiende. 

Er waren zondag nog twee wedstrijden. Burnley speelde tegen Sheffield United 1-1 gelijk. West Ham United nam een punt mee uit Newcastle. West Ham speelde met 2-2 tegen de plaatstelijke United. De 33e speelronde wordt maandag afgesloten met een duel tussen Tottenham Hotspur en Everton.   

Hamilton: "Crash Albon was jammer, maar volgens mij race-incident"

De tweede herstart van de Grand Prix van Oostenrijk leverde al snel vuurwerk op maar het duel tussen Lewis Hamilton en Alexander Albon eindigde in een tranendal voor de Red Bull-coureur. Wereldkampioen Hamilton wilde niet teveel woorden vuil maken aan de aanvaring die hem een straf van 5 seconden opleverde.

"De race is pas net voorbij, dus ik heb er nog niet echt een gevoel over. Ik denk nu al voornamelijk aan de volgende race", zo verklaarde Hamilton na de race.

"Zaterdag was het mijn schuld dat het tijdens de kwalificatie fout ging. Vandaag heb ik geprobeerd het beste van mijn dag te maken en dat heb ik dan ook gedaan. Al met al was het gewoon niet mijn weekend. Wat er met Albon gebeurde was jammer, maar volgens mij was het een race-incident. Mijn straf accepteer ik", aldus de Mercedes-coureur, zo lezen we op RacingNews365.

Sénéchal wint eerste koers sinds coronapauze,

De eerste officiële koers sinds de uitbraak van corona, Grote Prijs Vermarc, een kermiskoers in het Belgische Rotselaar over 164 kilometer, is gewonnen door Florian Sénéchal.

Bij het ingaan van de laatste ronde van 15,4 kilometer leken drie man onderling uit te gaan maken wie de overwinning zou pakken: de Nederlander Oscar Riesebeek, de Fransman Sénéchal en de Belg Victor Campenaerts. Sénéchal besloot echter niet af te wachten en reed weg bij zijn medevluchters en kwam solo over de meet.

Fabio Jakobsen leek op voorhand een van de grote favorieten voor de zege, maar de Nederlander speelde een figurantenrol.

Voor aanvang van de koers werd er een minuut stilte gehouden voor Niels de Vriendt. Gisteren overleed de 20-jarige Belg door een hartaanval na een zware valpartij in een oefenkoers.

Verstappen baalt van uitvallen

Max Verstappen baalt van de seizoensstart die vanmiddag niet werd wat iedereen hoopte. De Red Bull-bolide van de Nederlander gaf al vroeg in de race de geest.

"Het is balen, want het is natuurlijk niet hoe je het seizoen wil starten. Plotseling verloor ik de aandrijving. De auto ging in de anti-stall. Ik weet nog niet precies wat het probleem is, maar daar zullen we wel achter komen. Uiteindelijk maakt het ook niet zo veel uit. We zijn uitgevallen en het is gewoon niet goed", zo vertelde Verstappen na afloop.

Uiteraard werd er na de race gespeculeerd of de Red Bull-coureur had kunnen winnen in Oostenrijk. "Al snel kon je zien dat Valtteri erg snel was. Ik reed mijn eigen race. Het zou minimaal een podium zijn geworden, maar er is nu niks meer aan doen", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

'Vrijheidsmars tegen coronamaatregelen eerste van velen'

De honderden mensen die zondagmiddag de Amsterdamse straten op gingen om te demonstreren, zijn tevreden over het verloop van de Vrijheidsmars, zoals ze hun tocht noemden.


Vrijheidsmars een succes (Bron: YouTube/AT5)

"Er was veel druk op ons. Maar we hebben steeds gedacht: als het ons lukt om met een paarhonderd mensen een vredelievende vrijheidsmars neer te zetten, hebben we gewonnen. Dat is nu gelukt en daarom zijn we ontzettend blij."

De demonstranten protesteerden tegen de coronamaatregelen. "Vanuit het grote gedachtegoed vrijheid willen we op een vreedzame manier laten zien dat we het absoluut niet eens zijn met het huidige beleid. We wilden graag een tegengeluid geven van al het geweld dat de laatste tijd op TV is geweest. Dat het echt niet zo hoeft", zegt een van de deelnemers aan de mars.

Ook Willem Engels, oprichter van Viruswaanzin, was aanwezig vandaag, al had hij weinig te maken met de organisatie van de mars. "Nee, maar we steunen wel al dit soort protestbewegingen die tegen de coronamaatregelen zijn, tegen de lockdown, tegen de anderhalve meter, maar vooral voor de vrijheid en voor de rechten", aldus Engels.

Vreedzaam protest
"Het is supermooi om te zien dat de mantel is overgedragen en dat iedereen dit op zich neemt en dat alle mensen die kritisch en verantwoordelijk zijn nu zelf demonstraties aan het organiseren zijn", gaat Engels verder. "En ik verwacht dat we op de manier waarop het vandaag ging, in samenspraak met de politie, helemaal in harmonie, geweldloos, nog vele honderden van deze demonstraties gaan zien de komende weken."

Het idee om de mars vreedzaam te laten verlopen lijkt gelukt. De politie heeft voor zover bekend niemand aangehouden.

Nep-postbezorger verdacht van betrokkenheid bij phishingzaak

De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau020 beelden vrijgegeven van een man die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij een phishingzaak. De man doet zich eind januari voor als medewerker van Post NL om een zogenaamd verlopen bankpas op te halen bij het slachtoffer. Zij is dezelfde dag vijftienduizend euro lichter.

Op donderdag 23 januari rond half vijf in de middag belt de verdachte bij het slachtoffer aan in Amsterdam-Noord. Door de jas die hij draagt lijkt het alsof hij een medewerker van Post NL is, maar dat is niet zo. Hij krijgt van het slachtoffer een pinpas mee die ze, volgens een sms-bericht twee dagen daarvoor, moest vervangen. Ze heeft de pas doorgeknipt en geeft hem mee aan de verdachte.

"In het sms-bericht, dat lijkt op die van haar bank, staat een link naar een phishing-website. Ze wordt gevraagd haar bankgegevens in te vullen en de pincode van de bankrekening van het bedrijf waar ze mede-eigenaar van is", zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam.

Op de site maakt ze ook een afspraak om haar bankpas op te halen, dat wordt gedaan door de man die op 23 januari voor haar deur staat. Dezelfde avond wordt er bij een geldautomaat in Amsterdam-Oost drie keer gepind met de pas, in totaal voor vijfduizend euro. "Hoe het mogelijk is dat er geld opgenomen is met de doorgeknipte pas wordt onderzocht, of deze man verantwoordelijk is voor het opnemen van het geld staat niet vast".

Het blijft niet bij die eerste geldopnames. Dezelfde dag worden er twee overschrijvingen van bij elkaar bijna tienduizend euro gedaan naar een rekening van een zogenaamde katvanger. "Er wordt onderzocht of deze katvanger er mogelijk iets mee te maken heeft, vooralsnog is deze man in ieder geval verdachte in de zaak."

De man wordt rond de 18 jaar oud geschat, heeft een lichte huidskleur en zwart haar. Hij heeft een mager postuur, een opvallend gebogen neus en is ongeveer 1 meter 80 lang. Hij droeg die dag een spijkerbroek, zwarte sportschoenen met witte zool en sprak accentloos Nederlands.

Oproep
De politie wil in deze zaak benadrukken dat banken nooit op deze manier werken. "Ze zullen nooit sms-berichten sturen met de boodschap een pas te vervangen en bankgegevens in te vullen. Ook Post NL zal nooit op deze manier een bankpas komen ophalen", aldus Stor.

Bekijk hier de beelden van de dader.

Bestuurder van dure sportauto draait donuts op lege Albert Cuyp

De bestuurder van een Mercedes cabriolet besloot vorige week de nodige toeren uit te halen op een uitgestorven Albert Cuypstraat in Amsterdam. Met piepende banden maakt hij een paar donuts in de straat.

Niet veel later is te zien dat er een politieauto naast de stuntende automobilist stopt. Onder luid applaus van de buurt stappen de agenten uit en spreken de bestuurder aan.

Een buurtbewoners die het gebeuren filmde vertelt dat de Albert Cuypstraat, waar overdag een markt is, 's nachts vaak gebruikt wordt door dit soort waaghalzen.

"Als het een beetje lekker weer is gebeurt het vaker wel dan niet. Rond 01.00 of 02.00 uur meestal. Het laatste jaar is het extreem toegenomen. Laatst reed er hier eentje met zo'n 120 kilometer per uur over de markt."

Volgens de tipgever is de automobilist door de agenten meegenomen naar het politiebureau.


Donuts in de merc (Bron: YouTube/AT5)

F1: Uitslag Grand Prix van Oostenrijk

Valtteri Bottas heeft de eerste race van het Formule 1-seizoen 2020 gewonnen. De Fin startte met de Mercedes vanaf poleposition en leidde van start tot finish. Achter hem gebeurde er van alles en dat zorgde voor een verrassend podium met Charles Leclerc en Lando Norris. Max Verstappen viel al in de beginfase uit door elektrische problemen.

Bottas startte vanaf poleposition en was goed weg, met Verstappen achter zich die in de eerste bocht nog even met Norris streed. Laatstgenoemde kreeg echter al snel bezoek van Albon en Hamilton. Op zijn beurt wist Hamilton Albon vrij snel te passeren en naar de derde stek te klimmen.

Ondertussen was Bottas al een stuk weggereden bij Verstappen tot de Nederlander in de elfde ronde met elektrische problemen te maken kreeg en de Red Bull langzaam naar de pits moest rijden. Dit gaf Hamilton plek twee, voor Albon. Iets daarachter streed Norris met Sergio Perez en Leclerc om de vierde plek. Daar weer achter viel Daniel Ricciardo met de Renault stil, terwijl Lance Stroll met een sputterende Racing Point nog enkele ronden doorreed, maar uiteindelijk ook uitvaller werd. Romain Grosjean viel door een spin en een uitstapje ver terug.

De eerste safety car van de dag kwam na 25 ronden naar buiten Kevin Magnussen bij bocht drie zijn remmen zag falen en de Haas daarna achterste voren in het grind belandde. Vanwege de plek besloot de raceleiding tot een SC. Vrijwel alle coureurs kwamen hierdoor naar binnen voor nieuwe banden.

Direct na het vrijgeven van het veld was er een spin van Sebastian Vettel. Leclerc en Carlos Sainz streden om plek zes en Vettel dacht een gat te zien dat er niet was, waardoor hij Sainz raakte en een spin volgde. Verder naar voren verschalkte Perez Norris voor plek vier. Helemaal vooraan opende Hamilton zonder succes de aanval op Bottas. Beide coureurs kregen van Mercedes wel te horen dat een sensor in de versnellingsbak kritieke waarden aangaf en dat ze van de kerbstones af moesten blijven.

Met nog twintig ronden te gaan was er opnieuw een safety car. Eerst ging Romain Grosjean door het grind en werd uiteindelijk uitvaller en vervolgens viel George Russell met de Williams stil op de baan, waardoor de race geneutraliseerd moest worden. Onder meer Albon, Norris en Leclerc maakten hierdoor een tweede stop voor nieuwe banden. Perez schoof hierdoor op naar plek drie.

Na het groene licht was er direct weer een safety car, want nog voor de groene vlag ging de rechter voorband bij de Alfa van Kimi Räikkönen een eigen weg, waardoor de Fin zijn bolide op het gedeelte bij start/finish moest parkeren. Net voor het uitgeven van de SC had Albon Perez verschalkt voor plek drie.

Het betekende dat er een sprintrace van tien ronden tot de finish zou komen en daarin gebeurde er veel. Achter Bottas viel Albon Hamilton aan door de Brit buitenom bij bocht 4/5 in te halen, maar er was te weinig ruimte, waarna de Thai spinde. De Red Bull-coureur zou de finish niet halen, terwijl Hamilton voor het incident een straf van vijf seconden kreeg.

Daarachter haalde Leclerc met de Ferrari eerst Norris in en vervolgens Perez die een straf gekregen had door te snel door de pits te rijden. De Mexicaan verdedigde fel, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven ten opzichte van de McLarens van Norris en Sainz. Daarachter werd Daniil Kvyat door een kapotte band uitvaller, waardoor maar elf rijders de streep haalden.

De ongenaakbare Bottas werd na 71 ronden als eerste afgevlagd, voor Hamilton. De Brit viel door een straf van vijf seconden terug naar plek vier. Charles Leclerc eiste een onverwachte tweede plek op, voor Norris die, bevrijd van Perez, zich in de slotronde naar het podium reed. Achter Hamilton eindigde Sainz op plek vijf, voor Perez, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Antonio Giovinazzi en Vettel. Alleen Nicholas Latify behaalde geen punt.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 V. Bottas Mercedes geen tijd
2 C. Leclerc Ferrari +2.700
3 L. Norris McLaren +5.491
4 L. Hamilton Mercedes +5.689
5 C. Sainz Jr. McLaren +8.903
6 S. Pérez Racing Point +15.092
7 P. Gasly AlphaTauri +16.682
8 E. Ocon Renault +17.456
9 A. Giovinazzi Alfa Romeo +21.146
10 S. Vettel Ferrari +24.545
11 N. Latifi Williams +31.650
DNF D. Kvyat AlphaTauri +4 ronden
DNF A. Albon Red Bull +4 ronden
DNF K. Räikkönen Alfa Romeo +18 ronden
DNF G. Russell Williams +22 ronden
DNF R. Grosjean Haas +22 ronden
DNF K. Magnussen Haas +47 ronden
DNF L. Stroll Racing Point +51 ronden
DNF D. Ricciardo Renault +54 ronden
DNF M. Verstappen Red Bull +60 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 V. Bottas Mercedes 25
2 C. Leclerc Ferrari 18
3 L. Norris McLaren 16
4 L. Hamilton Mercedes 12
5 C. Sainz Jr. McLaren 10
6 S. Pérez Racing Point 8
7 P. Gasly AlphaTauri 6
8 E. Ocon Renault 4
9 A. Giovinazzi Alfa Romeo 2
10 S. Vettel Ferrari 1
11 N. Latifi Williams 0
12 D. Kvyat AlphaTauri 0
13 A. Albon Red Bull 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 37
2 McLaren 26
3 Ferrari 19
4 Racing Point 8
5 Alpha Tauri 6
6 Renault 4
7 Alfa Romeo 2
8 Williams 0
9 Red Bull 0

Tien manieren die racisme niet zullen stoppen...

De lente van het jaar 2020 werd gekenmerkt door de opkomst van de neo-Marxistische Black Lives Matter-beweging. Na de gewelddadige dood van George Floyd ging de fik in de Verenigde Staten, waarna het vuur oversprong naar Europa.

Ook in Nederland werd een demonstratie gehouden tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten en werd en passant 'Zwarte Piet is Racisme' ook maar meegenomen. Werd Jerry Afriyie immers in 2014 niet op eenzelfde manier behandeld als Floyd?

Het politiegeweld in de Verenigde Staten mag zeker niet onderschat worden (tegen blank én zwart) en ook het racisme in de VS is her en der schrijnend. Echter, de wereldwijde acties die genomen worden in de 'strijd tegen racisme' worden lachwekkend.

De deugers weten inmiddels niet meer hoe snel ze op de anti-racismetrein moesten springen, inmiddels is die trein als een trein van de Indian Railways tot aan de nok gevuld en wordt de wereld overspoeld met deugactivisme van vooral blanke beroemdheden en fabrikanten.

De komende pagina's laten een aantal internationale voorbeelden van cancel culture zien die het racisme niet gaan stoppen.


All aboard 'de deugtrein'! (Foto: Zakir Hossain Chowdhury/Anadolu Agency/Getty Images)

Toch gridstraf voor Hamilton in Oostenrijk

Lewis Hamilton zal de Grand Prix van Oostenrijk beginnen vanaf de vijfde startplek. De Brit kwalificeerde zich voor de eerste Formule 1-race van 2020 als tweede, maar kreeg een straf van drie gridposities omdat hij in zijn laatste ronde bij een gele vlag niet van het gas af ging.

Hamilton moest zich na afloop van de kwalificatie voor twee vergrijpen bij de stewards melden, beiden in het derde deel van de kwalificatie. De eerste snelle ronde in het kwalificatieslot werd Hamilton, na gehoord te zijn, ontnomen omdat hij met vier wielen buiten de baan geraakt was bij het oprijden van het rechte stuk van start/finish.

De Brit moest zich ook melden voor het niet terugnemen van gas toen de voor hem rijdende Bottas bij bocht vijf van de baan raakte en een gele vlag veroorzaakte. Aanvankelijk spraken de stewards Hamilton vrij, omdat de vlagsignalen langs de baan niet consistent waren. De Mercedes-coureur zag namelijk zowel een gele vlag als een groen tonend bord.

Red Bull Racing diende daarop protest in, omdat uit nieuw ingebracht beeldmateriaal bleek dat Hamilton wel degelijk een geel tonend paneel heeft genegeerd. Deze beelden waren bij het nemen van de aanvankelijke beslissing niet beschikbaar. De stewards hebben na het opnieuw horen van Hamilton en Mercedes hun beslissing herzien en de Brit een gridstraf van drie plaatsen opgelegd, waardoor Bottas op plek een start, Max Verstappen op twee, met daarachter Lando Norris, Alex Albon en Hamilton.

Porsche Supercup-seizoen geopend, Ten Voorde 5e

Ook de laatste race voorafgaand aan de opening van het Formule 1-seizoen zit erop. Na de Formule 3 en Formule 2 kwam zondag aan het begin van de middag de Porsche Supercup de Oostenrijkse Red Bull Ring op, ook voor de heren aldaar uiteraard de eerste race van het seizoen.

Het seizoen ging van start met poleposition voor Jaxon Evans, die Florian Latorre naast zich had. Larry ten Voorde vertrok vanaf de zevende stek, Max van Splunteren had zich als negende gekwalificeerd, Jaap van Lagen als twaalfde, Daan en Jesse van Kuijk als veertiende en zestiende en Lucas Groeneveld als zeventiende.

Evans behield in de eerste ronde de leiding, Dylan Pereira en Leon Köhler schoven net als Ayhancan Güven voorbij Latorre. Halverwege zakte Van Splunteren na een aanvaring met een van de Van Kuijk's weg, voorin maakte Ten Voorde een lekkere move: hij knokte zich langs Latorre en Jean-Baptiste Simmenauer naar de vijfde plek.

De winst van Nieuw-Zeelander Evans kwam niet meer in gevaar, net als de podiumplekken van Pereira en Köhler. Güven kreeg in de slotronde nog een tijdstraf van vijf seconden, waardoor Ten Voorde uiteindelijk als vierde in het resultaat kwam te staan.

Drugovich schenkt Nederlands team F2-zege

Felipe Drugovich heeft zijn eerste zege in de Formule 2 te pakken. De Braziliaan reed op de Oostenrijkse Red Bull Ring een snaarstrakke race, ondanks de nodige door safety cars veroorzaakte onderbrekingen.

Met de voor het Nederlandse MP Motorsport rijdende Braziliaan Felipe Drugovich op poleposition en Louis Deletraz naast hem ging de race van start. In die volgorde doken ze bocht twee ook in, met Daniel Ticktum, Giuliano Alesi, Robert Shwartzman, Marcus Armstrong, Calum Ilott en Christian Lundgaard er achteraan.

Alesi viel na een ruime ronde stil met een geplofte motor waar Tom Coronel minstens een negen voor zou geven, wat de safety car de baan op bracht. Armstrong maakte weer grote indruk en reed ondertussen al op plek drie, achter Drugovich en Deletraz. De volgende safety car liet niet al te lang op zich wachten, dit keer met dank aan Jehan Daruvala.

De Red Bull-Indiër tikte Luca Ghiotto in het achterveld in de rondte, waarna Zhou Guanyu hem moest ontwijken. Een onfortuinlijk weekeinde voor de twee toppers: Ghiotto kon zaterdag niet eens starten, Zhou viel vanaf de leiding stil. Nog voor de race halverwege was viel de volgende alweer uit: Armstrong viel vanaf plek drie stil en kon inpakken.

Met nog dik tien ronden te gaan kende Drugovich weer een keurige herstart, Deletraz kreeg Ticktum en Shwartzman achter zich aan. De eerste en toch wat verrassende zege van Drugovich kwam niet meer in gevaar, Deletraz en Ticktum completeerden het podium. Het was de tweede zege voor MP Motorsport op het niveau onder de F1, nadat Sergio Sette Camara in 2017 in Spa-Francorchamps won.

Grote zoektocht naar Annemarie

Sinds woensdag is Annemarie uit Utrecht vermist. Ze werd die dag ontslagen op de afdeling psychiatrie van het UMC en ging naar haar kamer in de binnenstad. Ze is die dag nog geweest in de Etos om 16.00 uur op de Twijnstraat. Daarna was ze bij station Vaartsche Rijn. Haar familie is bang dat ze zichzelf iets aan doet.

Vanochtend is het Veteranen Search Team de bossen van Amelisweerd gaan uitkammen. Hier doen ongeveer 50 mensen aan mee. Annemarie is 1.75 meter lang, heeft donkerblond/bruin haar en grijsblauwe ogen. De politie roept mensen die haar zien of gezien hebben te bellen met 112.


Update: De politie meldt op Twitter dat Annemarie terecht is. In verband met de privacy zijn haar personalia uit dit bericht verwijderd.

Fun met Funda #204 - Machtige molen in Willemstad

In Willemstad vinden we aan de Bovenkade deze prachtige monumentale stellingmolen ”d’Orangemolen”. Dit is wat je met recht noemt een “Once-in-a-lifetime” object. Deze molen was vroeger van de Prinsen van Oranje en is dan ook vernoemd naar de familie van Oranje Nassau. Voor slechts 1,25 miljoen euro kun jij in het bezit komen van deze 'koninklijke molen'. Kijken jullie mee? 

Machtige molen in Willemsstad  (Foto: Funda)
Machtige molen in Willemsstad (Foto: Funda)

Man rijdt in op BLM demonstratie: één vrouw overlijdt

Een 27-jarige man is gistermorgen in het Amerikaanse Seattle een afgesloten snelweg opgereden en daar vol gas door een menigte BLM demonstranten gereden. Hierbij werden twee vrouwen vol geraakt en de lucht in geslingerd. Eén van de vrouwen overleefde het niet.

De man, nu bekend als de 27-jarige Dawit Kelete, slalomde eerst om auto's heen die de I5 ('Interstate Highway 5') blokkeerden en schoot vervolgens vol gas de snelweg op. De menigte demonstranten schoot alle kanten op, maar de 24-jarige Summer Taylor en de 32-jarige Diaz Love konden de auto niet meer ontwijken. Zij werden vol geraakt. Summer Taylor overleed later aan haar verwondingen.

Kelete reed na de aanrijding door, maar een van de demonstranten pakte z'n eigen auto, achtervolgde de dader en reed deze vervolgens klem. Zo kon de politie de man alsnog arresteren. Aan de agenten zou hij gevraagd hebben of de voetgangers 'ok' waren.

Over een motief is nog niets bekend. Ook is nog niet duidelijk of de man opzettelijk handelde. Wel is inmiddels uitgesloten dat de man onwel zou zijn geworden.

Dawit Kelete
Dawit Kelete

Darters PDC hervatten seizoen met Summer Series; World Matchplay achter gesloten deuren

De darters van de PDC hervatten komende week het dartseizoen. Om te beginnen met de PDC Summer Series en aansluitend de World Matchplay, voor het eerst niet in de Winter Gardens van Blackpool.

Corona had ook gevolgen voor de dartsport. Normaal gesproken is er ieder weekend wel een Euro Tour of zijn er twee Players Championships. Dit viel helemaal weg. Er was nog wel de PDC Home Series, darten vanuit huis met de webcam aan. Daar bleef het echter bij. Het seizoen wordt hervat met de Summer Series. Van 8 tot en met 12 juli worden vijf opeenvolgende Players Championship georganiseerd. 128 darters treden iedere dag aan in een ko-toernooi. 

De PDC wil vanwege de coronadreiging een bubbel creëren rondom het hotel, waar alle spelers zullen verblijven. Van spelers wordt verwacht dat zij op dinsdag 7 juli aankomen bij hun hotel in Milton Keynes. Vervolgens krijgen zij een mondkapje die zij dienen te dragen totdat ze in hun hotelkamer zijn. Spelers en staf (zoals bijvoorbeeld toernooiofficials, beveiliging en productiemedewerkers) ondergaan op diezelfde dag op een vooraf aangegeven tijdslot een coronatest. De uitslag hiervan moeten spelers ook in een hotelkamer afwachten. 

Een negatieve uitslag betekent dat een speler coronavrij is. Als bewijs hiervan krijgt een speler een polsband aangereikt, die gedurende het hele evenement moet worden gedragen. Met deze polsband mag een darter zich vrij bewegen binnen de bubbel, die bestaat uit een hotel, restaurant en de speelgelegenheid. Het hotel in Milton Keynes wordt door de PDC gebruikt vanwege alle facaliteiten die aanwezig zijn. Spelers hoeven het hotelterrein niet te verlaten. 

Met ieder toernooi valt geld te verdienen. Één wedstrijd winst levert 500 pond op. Ben je dagwinnaar, dan ga je met 10.000 pond naar huis.  Het prijzengeld telt mee voor de wereldranglijst, Pro Tour-ranking en de Players Championship Order of Merit. Bovendien is er een speciale Summer Series-ranking. De nummer één van deze ranking ontvangt een uitnodiging voor de Grand Slam of Darts.

Jeffrey de Zwaan, Jan Dekker, Jelle Klaasen, Martijn Kleermaker, Maik Kuivenhoven, Ron Meulenkamp, Geert Nentjes, Danny Noppert, Derk Telnekes, Vincent van der Meer, Jermaine Wattimena, Niels Zonneveld, Dirk van Duijvenbode, Mike van Duivenbode, Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Vincent van der Voort zijn de andere zeventien Nederlandse tourkaarthouders die in Milton Keynes actief zullen zijn. Door afzeggingen van tourkaarthouders mogen ook Jitse van der Wal en Arjan Konterman meedoen. 117 van de 128 toerkaarthouders zijn van de partij. 

Na de Summer Series staat van 18 tot en met 26 juli de World Matchplay op het programma. Voor het eerst wordt dit toernooi niet in de Empress Ballroom van de Winter Gardens in Blackpool gehouden, maar achter gesloten deuren in het eerder genoemde hotel te Milton Keynes. 

”We hebben er alles aan gedaan. Het was makkelijk om al in april of mei te zeggen dat het achter gesloten deuren zou plaatsvinden. Het heeft echter niet veel gescheeld. We hadden steun van de speellocatie in Blackpool en de lokale autoriteiten. Echter bleek het een brug te ver. Er was geen tijd meer en er moest een definitieve beslissing gemaakt worden”, zo stelt Matt Porter, directeur van de PDC.

De PDC vindt het jammer dat dit besluit genomen moest worden, maar verwacht niet dat het toernooi daardoor minder spektakel oplevert. ”De spelers gaan nog steeds hun uiterste best doen om het toernooi te winnen. We gaan proberen om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken om naar te kijken. Spelers zijn ook meer gewend om in stille ruimtes (zoals op de Pro Tour, red.)te spelen. Dus voor hen zal het geen cultuurshock zijn.”

 Rob Cross is de titelverdediger van de World Matchplay. De zestien beste darters van de wereldranglijst nemen het op tegen de zestien beste darters (geschoond voor de eerder genoemde spelers) van de Pro Tour. De vijf toernooien van de Summer Series tellen nog mee voor de kwalificatie. 

Verschoor pakt eerste F3-podium

Richard Verschoor heeft zijn eerste podiumplek in de Formule 3 te pakken. Op de Red Bull Ring in Oostenrijk reed de 19-jarige Benschopper in de tweede race van het weekeinde naar de tweede plek.

Met Brits Formule 3-kampioen Clement Novalak op pole - want hij finishte zondag als tiende - ging de race van start, met Alexander Smolyar naast hem en Verschoor en David Beckmann op rij twee.

Smolyar kende geen beste start en viel terug naar plek vijf, Novalak behield de leiding en kreeg Beckmann achter zich aan. Verschoor sloot daar weer achter aan, tot Liam Lawson hem voor bocht twee passeerde.

Na een paar ronden opende Beckmann met succes de aanval op Novalak, die na een foutje vervolgens ook Lawson langszij zag komen. Het knokken was nog zeker niet voorbij: Lawson nam de leiding over van Beckmann en Novalak ging de Duitser ook weer voorbij.

Verschoor zat ondertussen rustig achter het knokkende trio, tot hij richting de helft van de race Beckmann te grazen nam. Dat duurde ongeveer één bocht, daarna ging Beckmann er voorbij en moest Verschoor de Duitser Lirim Zendeli van zich af vechten.

Alex Peroni, zaterdag nog derde, viel halverwege de race stil, waarbij Duits F4-kampioen Theo Pourchaire zijn voorvleugel daar kapot op reed. Vervolgens kwam Verschoor op dreef: hij pakte Beckmann nu echt en ging ook al snel voorbij aan Novalak.

Een kapotgereden piepschuimbordje zorgde voor een paar ronden achter de safety car, waarna Lawson in een korte sprint naar de finish zijn zege moest verdedigen tegen Verschoor. Dat lukte en de Nieuw-Zeelander pakte zijn eerste zege, voor Verschoor en Novalak.

Vrouw overlijdt na val uit achtbaan

In het Saint Paul-pretpark in Frankrijk is een 32-jarige vrouw om het leven gekomen nadat zij uit een achtbaan viel. Hulpverleners hebben nog tevergeefs geprobeerd de vrouw te reanimeren.

De vrouw was met haar gezin in het park om de tweede verjaardag van haar zoontje te vieren.

Bijzonder is dat in 2009 ook al een vrouw overleed bij een ongeluk bij dezelfde achtbaan. Die vrouw was echter over een hek geklommen.

Na het ongeluk sloot het park meteen zijn deuren en kregen bezoekers die het ongeluk zagen gebeuren slachtofferhulp aangeboden.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet duidelijk.

 

FOK! Wat eten we vandaag? #cheesecake

Elke woensdag en zondag bereiden users in ons subforum Culinesse à  gogo volgens een van tevoren bedacht thema een maaltijd. De algemene spelregels zijn simpel: op de bewuste dag maak je je gerecht en post je in de loop van de dag/avond een foto van je (mis)baksel in het thema-topic van die dag. Aanvullende voorwaarden worden per thema in het thematopic geplaatst. 

Vandaag gaan we creatief doen met Cheesecake! Wikipedia is er heel kort over: "Een kaastaart is een taart waarin zachte kaas is verwerkt. Er zijn verschillende lokale soorten en varianten kaastaart." Op het forum kun je al diverse gerechten vinden. En als jullie daar dan toch zijn, feliciteer dan tegelijk users mascara-klodder en douche-eendje even, want zij zijn vandaag jarig

Nieuwsgierig geworden naar de thema's die al geweest zijn of nog komen gaan? Hier vind je het overlegtopic. En natuurlijk de hamvraag van vandaag: wat is jouw favoriete cheesecake?

Cheesecake (Afbeelding: Pixabay)
Cheesecake (Afbeelding: Pixabay)

Kanye West stelt zich verkiesbaar voor het presidentschap

Gisteren was het in Amerika the 4th of July, de dag waarop Amerika haar onafhankelijkheid viert. Het is ook de dag waarop Kanye op zijn Twitter aankondigde zich verkiesbaar te stellen voor het presidentschap. 

West heeft al eerder zijn ambities met betrekking tot het presidentschap geuit, maar lijkt nu daadwerkelijk mee te gaan doen. Onder andere Elon Musk is meteen van Trump afgestapt en heeft aangegeven dat West zijn volledige steun heeft.

Verdachte Westkapelse inbraak aangehouden in Dordrecht

Bij een vakantiewoning aan de Joossesweg in Westkapelle is zaterdagmiddag een inbreker op heterdaad betrapt door de tijdelijke bewoners van de woning.

De man bedreigde hen en ging er vandoor in een auto. Een toerist zag dit rond 13.30 uur gebeuren en maakte vervolgens een foto van de auto waar de man in wegreed. De politie werd gebeld en agenten kwamen ter plaatse om de schade en een aangifte op te nemen. In de tussentijd is door andere politiemensen uitgekeken naar het betreffende voertuig. In Zeeland werd de auto niet meer aangetroffen.

Politiemensen in Dordrecht hielden enkele uren na de inbraak in Westkapelle het voertuig staande. De bestuurder is aangehouden. Het bleek te gaan om een 52-jarige man uit Rotterdam. Hij had verschillende goederen bij zich die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Alle goederen en de auto van de man zijn in beslag genomen. De politie denkt dat de man verantwoordelijk is voor meer inbraken op Walcheren.

De Rotterdammer is overgebracht naar een politiecellencomplex en zal daar zondag worden gehoord door rechercheurs.

Het is vandaag..

Goedemorgen. Het is vandaag 5 juli, er zijn geen bepaalde dagen wat ik zo in mijn agenda zie. Wel zie ik wat gebeurtenissen en jarigen, echter is er slechts een jarige die we wellicht kennen: Sjinkie Knegt. Hij wordt 31 vandaag.

In 1957 wordt de eerste Fiat 500 geïntroduceerd, inmiddels zijn er 6 miljoen verkocht. In 1811 wordt Venuzuela onafhankelijk van Spanje, als eerste Zuid-Amerikaans land en de eerste parkpop was tevens vandaag in 1981. Het festival trok 35.000 mensen. Op sportgebied wonnen de Amerikaanse vrouwen in 2015 het WK vrouwen voetbal. Ik sluit af met toch nog een verjaardag: het eerste gekloonde dier, Dolly komt in 1996 ter wereld terwijl in 2012 het toen hoogste gebouw van Europa geopend, met 310 meter lang is "The Shard" nu het 6e gebouw van Europa. Het hoogste Europese gebouw staat in Sint Petersburg, Lahkta Center is met 462 meter het huidige hoogste gebouw.

Tekst gaat verder onder de foto.

The Shard, met 310 meter in 2012 destijds het hoogste gebouw in Europa (Foto: pxhere)
The Shard, met 310 meter in 2012 destijds het hoogste gebouw in Europa (Foto: pxhere)

Wereld Bikinidag.
Dus toch wel een dag, en wat voor een! Helaas is het weer er niet voor maar het is toch echt Wereld Bikinidag. Op deze dag in 1946 werd voor het eerst de bikini wereldkundig gemaakt die door de Franse auto-ingenieur Louis Réard is ontworpen. Maar hoe komt de bikini aan zijn naam? Réard heeft zijn badpak vernoemd naar Bikini Atoll, een eiland in de Stille Zuidzee. Daar werden in de zomer van 1946 atoombommen getest. Hij hoopte ook dat zijn ontwerp zo inslaan als een bom. 

Als een bom ingeslagen; de bikini (Foto: pxhere)
Als een bom ingeslagen; de bikini (Foto: pxhere)

Waar is dat feestje...

De politie heeft zondagochtend rond 02.15 uur een eind gemaakt aan een illegaal feest in een pand aan de Ringweg in Zaandam. Agenten kwamen het feest op het spoor door een aantal personen die op straat liepen en de locatie niet konden vinden.

De personen vielen op omdat ze op een weg liepen (Kanaalkade) waar geen voetgangers mogen lopen. Hierop werden de personen aangesproken en werd duidelijk dat ze op zoek waren naar de locatie van een illegaal feest. Agenten wisten het feestje echter wel te vinden en besloten het illegale feest te beëindigen. Ook omdat het een onveilige plek betrof op een bovenverdieping met slechte in- en uitgangen.

In het pand waren op dat moment rond de 50 tot 60 personen aanwezig. Nadat hun identiteit was vastgesteld konden zij het pand rustig en veilig verhalen. Diverse spullen, waaronder een aggregaat en dj-spullen, zijn in beslag genomen. De 'organisator' heeft zich niet gemeld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Een persoon, een 20-jarige vrouw uit Assendelft, is aangehouden voor handel in (soft)drugs.

Scheepsbrand in Waalhaven Rotterdam geblust

De hulpdiensten zijn uitgerukt voor een scheepsbrand in de Waalhaven in Rotterdam. Er is een NL-alert verzonden met de waarschuwing om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. 

Volgens MediaTV is het bewuste schip geladen met schroot dat in brand is gevlogen. Er is opgeschaald naar GRIP1.

Update 17:29 uur
Het AD meldt dat er twee bemanningsleden van het vrachtschip de Dimitris S zijn nagekeken vanwege ademhalingsproblemen. De veiligheidregio meldt op Twitter dat de luiken gesloten zijn om de rookoverlast te beperken en dat de brandweer de blusmogelijkheden onderzoekt. 

Update 05-07 06:07
De veiligheidsregio meldt dat de brand volledig is geblust. De hulpdiensten dragen het incident over aan de bemanning en betrokken bedrijven. Het Havenbedrijf blijft betrokken bij de afhandeling. Ramen en deuren kunnen weer open!

66 aanhoudingen in Utrecht en Wageningen

Ondanks het verbod op de demonstratie van ‘Nederland in Opstand’ verzamelden zich zaterdag in Utrecht toch een honderdtal aanhangers. Er waren diverse aanhoudingen, maar er deden er zich verder geen grote ongeregeldheden voor.

In Utrecht waren diverse groepen aanwezig, waaronder aanhangers van ‘Nederland in Opstand’ en groepen mensen die de politie eerder deze week al in beeld kreeg. Daarnaast verzamelden zich in Wageningen naar schatting zo’n 200 personen, waarvan de meeste vertrokken op aanwijzing van de politie.

Een aantal weigerde te gaan en wat uiteindelijk resulteerde in 51 aanhoudingen in Wageningen. In Utrecht bleef het bij 15 aanhoudingen, voor verschillende strafbare feiten, zoals verstoring van de openbare orde, geweld en poging tot geweld.

Nieuwe besmetting en verdenking COVID-19 bij nertsenbedrijven

In Gemert is bij een nertsenbedrijf een besmetting met SARS-CoV-2 vastgesteld. Het gaat om een bedrijf van 7000 moederdieren. Tevens is er een verdenking van infectie bij een nertsenbedrijf in de buurt, de definitieve uitslag wordt binnen enkele dagen verwacht. De besmetting en de verdenking zijn aan het licht gekomen uit de early warning, het monitoringssysteem waar wekelijks dieren worden getest op het virus. Het besmette bedrijf wordt zo snel mogelijk geruimd.

In totaal zijn nu 19 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard en is er één verdenking. Op de 18 bedrijven waar eerder SARS-CoV-2 is vastgesteld, zijn alle dieren geruimd.

Maatregelen
Het kabinet heeft al maatregelen genomen voor alle pelsdierhouderijen in Nederland, zoals een landelijk vervoersverbod van nertsen, een bezoekersverbod in stallen en een strikt hygiëneprotocol, om verdere verspreiding tegen te gaan en om te voorkomen dat CoV-2 overgaat van nerts op mens, dat op twee bedrijven aannemelijk is gebeurd.

Het is van belang om nogmaals te benadrukken dat medewerkers met COVID-19 verschijnselen niet met de nertsen in aanraking komen, niet in de stal komen en zich laten testen.

Het Rijk werkt aan een stoppersregeling waarmee nertsenbedrijven op korte termijn vrijwillig hun bedrijfsvoering kunnen beëindigen. In 2024 stoppen nertsenhouderijen conform het wettelijk verbod sowieso hun activiteiten.

FOK! Wat een weer: motregen en wind(stoten)

Afgelopen nacht was het bewolkt en viel er plaatselijk nog regen of motregen. De minimumtemperatuur lag rond 17°C. De zuidwestenwind was matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Overdag is het eerst bewolkt en valt er af en toe lichte regen of motregen. In de loop van de middag breekt van het westen uit op steeds meer plaatsen de zon door, maar kan er vooral in de noordelijke helft van het land nog wel steeds een bui voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. De zuidwestenwind is landinwaarts matig tot vrij krachtig, in de kustprovincies vrij krachtig tot krachtig en vlak aan zee krachtig tot hard. Tevens zijn er in de kustgebieden zware windstoten mogelijk tot ca. 80 km/u. Later in de middag en in de avond neemt de wind geleidelijk iets af.

In de nacht naar maandag is het wisselend bewolkt en komen er vooral in de noordelijke helft buien voor. De minimumtemperatuur komt uit op een graad of 13. De west- tot zuidwestenwind is landinwaarts matig, in de kustgebieden vrij krachtig en aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Maandag overdag schijnt de zon van tijd tot tijd en komen er buien voor, vooral in het noordoosten mogelijk met een klap onweer. Met een middagtemperatuur van ca. 18°C is het vrij koel. De wind wordt overal westelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de avond wordt de wind west tot noordwest en neemt af naar zwak tot matig, in het Waddengebied naar matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Afgelopen week struinde DJMO in Hoorn rond  (Foto: FOK!)
Afgelopen week struinde DJMO in Hoorn rond (Foto: FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Farid Azarkan kandidaat lijsttrekker DENK

Farid Azarkan heeft zaterdagavond bij het televisieprogramma Op1 bekend gemaakt dat hij bij de komende Tweede Kamerverkiezingen de lijsttrekker en politiek leider van DENK wil zijn. Azarkan doet hierbij een oproep aan alle gelijkgestemden in Nederland om samen te werken aan een eerlijk en rechtvaardig Nederland.

Farid Azarkan heeft lang nagedacht over het besluit en is tot de conclusie gekomen dat hij DENK de nieuwe fase in wil leiden. Cruciaal voor hem is de steun die hij voelt binnen DENK en in de buitenwereld. “Ik voel mij enorm gesteund binnen de partij om samen met alle DENK’ers te strijden voor onze idealen. Ook uit de vele berichten die ik krijg uit het land put ik enorme steun om door te pakken.” Kamerlid en oprichter van DENK Tunahan Kuzu steunt Farid Azarkan als lijsttrekker van DENK.

Als lijsttrekker wil Farid Azarkan de samenwerking opzoeken met zo veel mogelijk gelijkgestemden. “Het momentum om daadwerkelijk iets te bereiken is te kostbaar om ons te laten verdelen. Ik roep iedereen op die een vuist wil maken tegen onrecht en uitsluiting om DENK te steunen. In eenheid bereiken we meer dan als we verdeeld zijn. Alle Nederlanders, politici en niet-politici, vraag ik om mee te lopen in onze mars naar gelijkwaardigheid.”, aldus Farid Azarkan.

Als politiek leider van DENK zal Azarkan zich ervoor inzetten dat er daadwerkelijk iets verandert op het gebied van gelijkwaardigheid. Antidiscriminatie en antiracisme blijven de absolute speerpunten van DENK. Azarkan: “Juist nu het debat over institutioneel racisme op het scherpst van de snede wordt gevoerd, wil ik het momentum benutten om in Nederland werkelijk gelijkwaardigheid te bewerkstelligen. Ik wil het karwei afmaken.”

Farid Azarkan heeft zich voor de komende periode een aantal uitdagingen gesteld: “Ik wil onze nog jonge partij naar de volwassenheid leiden. Dat betekent meer vanuit de inhoud redeneren en coalities smeden om zaken te bereiken. Daarnaast wil ik dat de lasten van de Coronacrisis niet worden gedragen door de meest kwetsbaren. Onze verzorgingsstaat moet verstrekt worden en de welvaart moet eerlijk worden verdeeld.”

Farid Azarkan zal zich officieel kandideren als lijsttrekker bij het bestuur van DENK. Na de zomer zullen de leden de lijsttrekker van DENK kiezen.

Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.