Na SlŲetjes last ook Plak een pauze in haar volleybalcarriere

Voorlopig geen topvolleybal voor Celeste Plak. De 24-jarige international last een langdurige volleybalpauze in en volgt daarin Lonneke Slöetjes, die één maand geleden bekendmaakte dat ze tijdelijk stopt met volleybal. Plak zal tot 1 januari 2021 niet voor het Nederlands team in actie komen en ook in clubverband zal ze dit jaar niet meer spelen.

"De laatste maanden heb ik vanwege de coronamaatregelen niet kunnen volleyballen. Door die verplichte afstand ben ik eens rustig gaan nadenken en tot de conclusie gekomen dat ik wat langer pauze wil nemen", vertelt Plak op de website van de volleybalbond. "Ik ben al een te ruime tijd de echte gretigheid naar de bal kwijt en dat is niet goed."

Plak speelde het afgelopen seizoen voor het Turkse Aydin. "Ik heb geen contract voor het komend seizoen bij een club. Als ik er nu aan denk dat ik moet beginnen, krijg ik een knoop ik mijn maag. Pas in januari weer beginnen, voelt op dit moment als de verstandige keuze."

Joop Alberda, technisch directeur van de volleybalbond, kan goed inkomen in het besluit van Plak. "Door de coronacrisis zijn veel mensen op hun eigen bestaan gaan reflecteren. Zo ook Celeste. Ik vind het een moedig besluit en wij ondersteunen haar volledig."

Plak speelde tot nu toe 261 interlands voor het Nederlands team.