'Rapper Ronnie Flex is jaloers op nazaat slavenhandelaar Akwasi'

Tafelgast van De Wereld Draait Door, Akwasi Owusu Ansah, meldde tijdens de grote anti-racismedemonstratie dat hij in november wel even een Zwarte Piet in zijn gezicht zou trappen. Zwarte Piet is volgens hem een negroïde slaaf in dienst van de blanke Sint en dat mag nooit gevierd worden door kinderen.

Akwasi, die zelf Ashanti is, een rijke bevoorrechte stam uit het Afrikaanse land Ghana, gaf in 2017 in een interview voor de Volkskrant toe geen probleem te hebben met het slavenverkopende verleden van zijn voorouders.

"In Ghana is weer verschil tussen ons en de arme Ghanezen uit het Noorden, die door de Ashanti als slaven zijn verkocht aan de Nederlanders.", zei hij in 2017.

Enig besef van de consequenties van de daden van zijn voorouders had hij echter niet. "Nee, een Surinamer heeft daar nog nooit tegen mij iets over mij gezegd. Dat moesten ze durven. Het zou gek zijn als mijn beste vriend me kwalijk ging nemen wat er in het verleden is gebeurd. Grappig zou het wel zijn, een mooie scene."


Bonusquote (Bron: YouTube)

Bootvluchtelingen
Ronnie Flex was vast jaloers op alle aandacht die Akwasi genereerde met zijn tirade tegen Zwarte Piet. Akwasi kan inmiddels een aantal aangiftes tegemoet zien.

Ook Ronnie trok dinsdag via Twitter ten strijde tegen racisme. "Op het moment dat ik in november een zp zie...trap ik in z'n gezicht!!! RT", zo schreef de dappere rapper wiens muziek vooral in trek is bij 16-jarige meisjes.

Inmiddels heeft hij de gewraakte tweet verwijderd en probeert hij uit te leggen waar zijn onwaarschijnlijke woede vandaan komt. "Nog nooit geweld in mijn leven gebruikt... Vind het alleen merkwaardig dat je wel mag praten over vluchtelingen laten verdrinken langs Italië, maar ZP een corrigerende tik ho maarrrrr... Maar laat die kinderen op die vlotjes maar sterven. Jullie zijn ziek allemaal”, schrijft hij woedend en enigszins onsamenhangend.

Geert Wilders komt uiteraard ook even langs in de woedeuitbarsting. "Mijn dochter is Marrokaans/Surinaams/Moluks/Tunesisch (moslima). Heb je Geert Wilders zijn insta ooit gezien? Ik doe dit voor haar voor een toekomst waarin zij al die rare dingen niet hoeft mee te maken. Stap eens in een ander zijn schoenen, geef eens een keer om een ander kind", een tweet die daarna wordt gevolgd door eentje waarin hij aangeeft even een tijdje afscheid neemt van Twitter.

Goed zo Ronnie....