Antoinette de Jong langer bij Jumbo-Visma

Schaatsers Antoinette de Jong en Chris Huizinga hebben hun contract met Team Jumbo-Visma met twee seizoenen verlengd. Dit maakte de ploeg vandaag bekend.

"Ik vind het mooi dat ik ook de aankomende twee seizoenen voor deze sterke ploeg uit mag komen. In deze bijzondere periode is het fijn om te weten waar je aan toe bent, waardoor ik zonder zorgen kan toewerken naar de Olympische Winterspelen van Peking. Ik heb veel vertrouwen in de aanpak van Jac en ik weet zeker dat ik nog een hoop kan verbeteren. Ik kijk ernaar uit om deze fijne samenwerking voort te zetten," aldus de Jong die in maart brons won bij het WK allround na een matig seizoen.

Huizinga schaatste afgelopen seizoen een flink aantal pr's en hij werd vierde bij het Nederlands kampioenschap allround. "Ik ben blij met de contractverlenging en het vertrouwen dat ik krijg van Jac. De samenwerking verloopt goed en ik ben ervan overtuigd dat ik nog veel kan leren. Het is jammer dat Douwe de Vries gestopt is, maar met de komst van Marcel Bosker hebben we ook volgend seizoen weer een ijzersterke allroundploeg staan. Ik ga mijn uiterste best doen om de aankomende twee seizoenen weer een volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten.”