PVV Den Haag wil per direct samenscholingsverbod

Talloze Hagenaars en Hagenezen staan in de frontlinie om de coronacrisis te bestrijden. De PVV in de Haagse gemeenteraad vindt het onverteerbaar dat er nog teveel mensen in deze stad de richtlijnen van de Rijksoverheid negeren en zelfs in groepsverband de straat opgaan. Raadsleden Sebastian Kruis en Karen Gerbrands hebben daarom burgemeester Remkes verzocht om per direct een stadsbreed samenscholingsverbod in te voeren.

PVV-fractievoorzitter Sebastian Kruis: “Het is niet uit te leggen aan de helden in de zorg en al die andere Hagenaars en Hagenezen die nu in de frontlijn staan dat er ook zoveel mensen in de stad zijn die denken dat de richtlijnen niet voor hen gelden waardoor zij zichzelf maar net name anderen in gevaar brengen. Als mensen zelf geen verantwoordelijkheid nemen dan moeten we dat afwingen.”

Overeenkomstig art. 30 van het Reglement van orde stellen de raadsleden Kruis en Gerbrands de volgende vraag: "Bent u bereid per direct een tijdelijk stadsbreed samenscholingsverbod op te nemen in de APV tot tenminste 6 april? "


Afbeelding: Pixabay
Afbeelding: Pixabay