Wederom verlaat een FVD-Statenlid de partij

De afgelopen maanden had de ledenadministratie van Forum voor Democratie het druk met het record aantal leden, deze week zijn ze vooral druk bezig met het uitschrijven van Statenleden. Vandaag liet het Zuid-Hollandse Statenlid Ewald Kegel weten FVD te verlaten en zich aan te sluiten bij GO, de partij rond Henk Otten. Eerder deze week stapte al het Zeeuwse Statenlid Robert Koevoets uit de partij en Utrechtenaar Patrick Bauduin leverde zijn zetel in omdat hij het te druk heeft, hij blijft in tegenstelling tot de andere twee wel lid van de partij.

Het rommelt al sinds de ruzie in het Forum-bestuur tussen Otten en Thierry Baudet in de provinciale fracties. In de door Otten samengestelde FVD-fracties bevinden zich diverse leden die steeds minder voeling krijgen met de uitschieters van partijleider Baudet. Een aantal van de opgestapte leden heeft zich bij de uit de partij gegooide Otten aangesloten, maar er zijn er ook die voor zichzelf verder gegaan zijn.

In veel provincies is de spoeling van mogelijke opvolgers voor vertrekkende Statenleden dun aan het worden. Dankzij het succes van Forum bij de provinciale verkiezingen kreeg in een aantal provincies een heel groot deel van de FVD'ers op de kieslijst een plekje in de Provinciale Staten. Dit kan mogelijk ook een probleem voor de partij worden bij het samenstellen van de kieslijst voor de Tweede Kamer, Baudet kan daarbij nauwelijks putten uit de provincies waar zijn partijleden al de nodige politieke ervaring hebben opgedaan. Ook bij het doorschuiven van Eerste Kamerleden komt Baudet in de problemen aangezien er dan mogelijk oud Forum-leden, die zich inmiddels bij Otten hebben aangesloten, een zetel krijgen.

Wederom verlaat een FVD-Statenlid de partij (Pro Shots / Koen Laureij)
Wederom verlaat een FVD-Statenlid de partij (Pro Shots / Koen Laureij)