FOK! Wat een weer: eindeloze WC

Gegroet Mensheid!  

Ja, het is me allemaal wat he? Er wordt mij regelmatig de vraag gesteld wanneer het eindelijk eens wat rustig, droger, zonniger en/of koeler gaat worden. Ik kan daar al de hele winter antwoord op geven: dat gaat niet gebeuren.  Vandaag niet, morgen niet, en waarschijnlijk zelfs tot de maandwisseling niet. En dan is het alweer maart. Heeft u genoten van de winter? De winter die nooit kwam. Het is echt ongelofelijk ja, op heel veel plaatsen is er nog niet één sneeuwvlok gevallen. Laat staan een nachtvorst. Die waren er wel, maar heel bescheiden. Matige vorst is maar éénmaal voorgekomen. 

We hebben te maken met een bulderende WC. Eigenlijk een simpele afkorting van West-Circulatie. Dat komt altijd wel voor, maar de voorgaande jaren vroegen we ons af: waar is de WC gebleven? Hier is hij weer en al een lange tijd, en hij weet van geen opgeven.

Gisteren hadden we te maken met Dennis. Qua wind viel het op zich wel mee, todat zich een zeer agressief koufront ontwikkelde vlak voor de kust. In het westen en noorden regende het al de hele dag, maar in het binnenland was het overwegend droog. Todat het koufront kwam. Met name door de grote temperatuursverschillen activeerde die enorm. In het binnenland was het absurd warm met 15 tot 17 graden, maar dat koufront maakte daar korte metten mee met slagregens en zware windstoten. Het ging flink tekeer.  Verder grote hoeveelheden regen. Op veel plaatsen in Noord-Holland en Friesland zo'n 30 mm. 

Vandaag beginnen we de dag met zon. Even wat vriendelijker, maar al snel neemt de bewolking toe en volgen er buien, of het regent enige tijd. Dit als gevolg van het passeren van een trog. Plaatselijk is ook hagel en onweer mogelijk. Dat vooral in het binnenland. Ook de wind laat wederom van zich horen en neemt weer toe naar hard aan zee en vrij krachtig in het oosten. Bij passage van de trog zijn zware windstoten mogelijk. Het KNMI heeft hierom code geel afgegeven. 

En zo kletsen we maar door. Kou en winter zijn nergens te bekennen en onze wisselvalligheid duurt nog lange tijd voort. 

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Hagelbui in Cuijk (Foto: Charged)
Vorige week viel er een hagelbui in Cuijk. (Foto:Charged.)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.