Mogulskiërs Kingsbury en Laffont winnen weer

De World Cup voor de mogulskiërs is niet echt spannend. In het Canadese Calgary gingen de heren en dames zaterdagavond van de buckelpiste en voor de zoveelste keer ging de winst naar legende en thuisheld Mikael Kingsbury en de Française Perrine Laffont.

Kingsbury buckelde en sprong 89,09 punten bij elkaar in de finale, waardoor zijn erelijst weer wat groeit: in de laatste 33 World Cup-wedstrijden eindigde hij zes keer als tweede, één keer per ongeluk als vijfde en de rest won hij, waarbij hij in zijn carrière in 104 wedstrijden nu 60 zeges en 86 podiumplekken heeft. De jonge Zweed Walter Wallberg werd met 85,10 punten tweede, voor de 84,19 van de Kazachse veteraan Dmitriy Reikherd.

Mikael Kingsbury

Laffont won de eerste vier World Cup-wedstrijden van het seizoen en aan die reeks kwam ook in Calgary nog geen einde. De Française sprokkelde 81,22 punten bij elkaar en klopte de ervaren Yuliya Galysheva uit Kazachstan nipt (80,69), terwijl de Canadese Justine Dufour-Lapointe met 79,94 punten welgeteld 0,05 punten meer kreeg dan de Australische Jakara Anthony.

Perrine Laffont