Riiber vergroot voorsprong in Seefeld Triple

Jarl Magnus Riiber heeft zijn voorsprong maar weer eens vergroot op de tweede dag van de Seefeld Triple, het hoogtepunt van de kalender in de noordse combinatie. De dominante Noor zegevierde nabij Innsbruck ook in de tweede van drie wedstrijden op het parcours waar vorig jaar het WK gehouden werd.

Voor de honderdmiljoenste keer was Jarl Magnus Riiber de beste tijdens het schansspringen en hij mocht dit keer zelfs met een hele minuut voorsprong op landgenoot Jens Lurås Oftebro beginnen aan de tien kilometer langlaufen. De rappe Duitser Eric Frenzel volgde pas op 1:20 minuten, binnen vier seconden gevolgd door de Japanner Akito Watabe en de Noor Espen Bjørnstad, met de snelle Duitser Vinzenz Geiger (+1:36) en Noor Jørgen Gråbak (+1:42) daar weer achter, terwijl ook de Oostenrijker Lukas Greiderer (+1:53) nog kans had op een podiumplek.

Op de langlauflatten kwamen Frenzel, Bjørnstad, Geiger, Gråbak en Watabe al snel samen, maar wel op anderhalve minuut van Riiber, terwijl Oftebro er nog tussen hing. Halverwege zat de groep nog een dikke twintig seconden achter Oftebro, maar wel op meer dan anderhalve minuut van Riiber. In de laatste kilometer sloten Geiger en Gråbak aan bij Oftebro, die er ook gelijk hard af moest. Riiber won ondertussen uiteraard onbedreigd, op een dikke minuut wist Gråbak het in de sprint zowaar te winnen van Geiger, terwijl Frenzel de finish als vierde passeerde.

Zondag staat de slotwedstrijd van de Seefeld Triple op het programma. Dan volgt nog één ronde schansspringen om 12.00 uur, om 14.40 uur gevolgd door 15 kilometer langlaufen.