NBA: Wedstrijd Los Angeles Lakers uitgesteld

De Verenigde Staten en de basketwereld worden nog altijd beheerst door het onverwachte overlijden van Kobe Bryant. De NBA heeft een verzoek van de Los Angeles Lakers om een wedstrijd uit te stellen gehonoreerd. Nergens anders is de klap zo hard aangekomen als bij de club waar Bryant twintig jaar speelde. De wedstrijd tegen de Clippers zou komende nacht gespeeld worden, maar is naar een latere datum verplaatst. De Lakers spelen hun volgende wedstrijd vrijdag tegen de Portland Trail Blazers. Elders gingen de basketbalwedstrijden gewoon door.

De Utah Jazz ontvingen in eigen huis de Houston Rockets. Utah is na een stroeve start van het seizoen al een maand of twee praktisch onverslaanbaar, terwijl de Rockets bij vlagen ongeïnspireerd lijken en flink zijn afgegleden op de ranglijst. Houston speelde ook zonder James Harden, Russell Westbrook en Clint Capela, dus een eenvoudige zege voor Utah leek een zekerheid.

Eric Gordon had andere plannen. De veteraan die op de plek van James Harden mocht starten, speelde wat waarschijnlijk de beste wedstrijd van zijn leven was en eindigde met vijftig punten. Dit bleek genoeg voor een 117 – 126 overwinning.

De Sacramento Kings sleepten in extremis een overwinning uit het vuur tegen de Minnesota Timberwolves. Halverwege het vierde kwart stond Minnesota met 108 – 86 voor en leek er geen vuiltje aan de lucht. In de resterende zes minuten maakte Buddy Hield voor Sacramento achttien punten en bracht hij zijn ploeg weer bijna gelijk. In de slotseconden mocht De’Aaron Fox aanleggen voor twee vrije worpen, met drie punten achterstand. Fox raakte de eerste en moest de tweede missen om kans te maken op een twee- of driepunter. Fox deed dit volgens het boekje, hij miste, pakte zelf de rebound, wist te scoren en daarmee een verlenging af te dwingen. In de verlenging was het verzet van de Timberwolves gebroken, Sacramento won met 129 – 133.

Buddy Hield werd met 42 punten topscorer bij de Kings. Het was het grootste aantal punten dat hij ooit in zijn carriere had gemaakt. In het vierde kwart raakte hij al zijn schoten en maakte hij twintig punten. Niet toevallig speelt Hield met rugnummer 24, het nummer van zijn jeugdidool.

Veel aandacht was er overigens niet voor deze wedstrijden. ESPN besloot om een oude wedstrijd van Kobe Bryant landelijk integraal uit te zenden. Er was voldoende keus uit het rijke oeuvre van Kobe, ESPN koos voor diens afscheidswedstrijd tegen de Utah Jazz. Een begrijpelijke keus, het was het perfecte afscheid van Bryant. Hij wist zich die avond nog eenmaal op te laden en het hele team van de tegenstander praktisch in zijn eentje te verslaan door zestig punten te maken.

Ook elders in Amerika blijft men Kobe eren. De late-night shows besteedden volop aandacht aan het icoon. Jimmy Fallon wijdde zijn hele uitzending aan Bryant. Kobe was een vaak geziene gast bij Fallons Late Night Show. Eén clip gaat al een tijd rond op social media. Kobe praat tegen Fallon over zijn dochter, Gianna. Bryant vertelt hoe hij af en toe op straat wordt aangesproken en mensen tegen hem zeggen: “je moet een zoon hebben, Kobe. Een zoon die in je voetsporen kan treden.”. Zijn dochtertje nam het woord dan over: “Ik ben er, daar hebben we echt geen jongens voor nodig. Ik zal de legacy van mijn vader voortdragen”. Gianna Bryant was een groot talent die dezelfde bezetenheid had als haar vader.

LeBron James plaatste dit bericht op Instagram over zijn rivaal, vriend, voorganger en voorbeeld:

 
 
 
View this post on Instagram

I’m Not Ready but here I go. Man I sitting here trying to write something for this post but every time I try I begin crying again just thinking about you, niece Gigi and the friendship/bond/brotherhood we had! I literally just heard your voice Sunday morning before I left Philly to head back to LA. Didn’t think for one bit in a million years that would be the last conversation we’d have. WTF!! I’m heartbroken and devastated my brother!! 😢😢😢😢💔. Man I love you big bro. My heart goes to Vanessa and the kids. I promise you I’ll continue your legacy man! You mean so much to us all here especially #LakerNation💜💛 and it’s my responsibility to put this shit on my back and keep it going!! Please give me the strength from the heavens above and watch over me! I got US here! There’s so much more I want to say but just can’t right now because I can’t get through it! Until we meet again my brother!! #Mamba4Life❤️🙏🏾 #Gigi4Life❤️🙏🏾

A post shared by LeBron James (@kingjames) onJan 27, 2020 at 6:43pm PST

Uitslagen:

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 100 - 115
Miami Heat - Orlando Magic 113 - 92
Chicago Bulls - San Antonio Spurs 110 - 109
Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 129 - 133 (OT)
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 97 - 107
Utah Jazz - Houston Rockets 117 - 126

Stand Eastern Conference

Milwaukee Bucks 40 – 6
Toronto Raptors 32 – 14
Miami Heat 32 – 14
Boston Celtics 30 – 15
Indiana Pacers 30 – 17
Philadelphia 76ers 30 – 17
Orlando Magic 21 – 27
Brooklyn Nets 19 – 26
Chicago Bulls 19 – 30
Detroit Pistons 17 – 31
Washington Wizards 15 - 30
Charlotte Hornets 15 – 31
New York Knicks 13 - 34
Cleveland Cavaliers 13 – 34
Atlanta Hawks 12 - 35

Stand Western Conference

Los Angeles Lakers 36 – 10
Los Angeles Clippers 33 – 14
Utah Jazz 32 – 14
Denver Nuggets 32 - 14
Houston Rockets 29 – 17
Dallas Mavericks 29 - 17
Oklahoma City Thunder 28 – 20
Memphis Grizzlies 22 - 24
San Antonio Spurs 20 - 26
Portland Trail Blazers 20 - 27
Phoenix Suns 19 – 27
New Orleans Pelicans 18 - 29
Sacramento Kings  17 - 29
Minnesota Timberwolves 15 – 32
Golden State Warriors 10 - 37