Rapper Lil' Kleine volgt Famke Louise op als 'Dom Bontje'

Rapper Lil' Kleine is de 'grote winnaar' van de Dom Bontje 2019-verkiezing. Volgens stichting Bont voor Dieren versloeg hij met een ruime meerderheid van de stemmen rapper Boef en Gerard Joling.

Kleine is verkozen omdat hij zou 'pronken met bont'. De stichting stelt dat de rapper dit ook heeft gedaan nadat hij al genomineerd was als 'Domste Bontje 2019'. Daarnaast maakte de artiest tijdens een eerdere editie ook al kans op de 'eretitel'.

'Ware verhaal achter zijn bontkraag'
"Ik betreur dan ook zijn keuze om zich niet te verdiepen in het ware verhaal achter zijn bontkraag", stelt Moranni te Winkel, campagneleider van Bont voor Dieren. "Wij hopen alsnog dat hij openstaat voor bewustwording. Veel jongeren zien Lil’ Kleine als een rolmodel, en bij hen ligt de bontvrije toekomst."

Famke Louise
Zangeres Famke Louise werd vorig jaar benoemd tot 'Domste Bontje'. Zij lijkt inmiddels haar leven te hebben gebeterd. Ze deelde weliswaar een omstreden bontfoto op Instagram, maar dat bleek later een publiciteitsstunt te zijn.

Op 9 januari lanceerde de zangeres namelijk de documentaire 'Bontgirl', waarmee ze aandacht wil vragen voor de misstanden in de bontindustrie. Het management van Lil' Kleine was vanavond niet bereikbaar voor commentaar.