Man lichtgewond bij diefstal met geweld uit woning

Bewoners van de Oranjeboomstraat in Breda zijn zaterdag 18 januari 2020 slachtoffer geworden van een diefstal met geweld in hun eigen woning. Hierbij zijn hun telefoons en pasjes gestolen. De verdachte had een mes bij zich, de mannelijke bewoner is hierdoor lichtgewond geraakt.

Rond 21.30 uur kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een overval op een woning aan de Oranjeboomstraat. Ter plaatse wordt duidelijk dat de verdachte bij de woning aangebeld heeft en om geld heeft gevraagd. De vrouwelijke bewoonster heeft de deur opengedaan en is toen terug de woning ingeduwd, waarna de verdachte naar binnen stormde. Binnen heeft haar man nog gevochten met de verdachte, echter wist hij toch nog telefoons en pasjes te ontvreemden uit de woning. De jongen is via de achtertuin over de schutting weggevlucht. De bewoner is bij deze worsteling lichtgewond geraakt en ter plekke behandeld door de ambulance.

Direct na het incident zijn agenten begonnen met het onderzoek in de woning en omgeving. Forensische opsporing is ter plaatse geweest om eventuele sporen veilig te stellen. Ook hebben agenten een buurtonderzoek verricht en in de omgeving gezocht naar een mogelijke verdachte. Deze is tot op heden nog niet gevonden. De verdachte droeg vermoedelijk een zwart jack voorzien van een capuchon.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.