Biatlete Eckhoff haalt hard uit en verovert World Cup-leiding

Biatlete Tiril Eckhoff heeft de World Cup in het Duitse Ruhpolding, een van de klassiekers op de kalender, bijzonder overtuigend geopend. De Noorse was op de sprint met afstand de beste, slechts zes dames eindigden binnen een minuut.

Eckhoff ging als elfde van start en won eigenlijk overal tijd op de concurrentie. De Slowaakse Paulina Fialkova had de snelste tijd neergezet met tien treffers, maar de eveneens foutloze Eckhoff dook er maar liefst 51 seconden onder. Hanna Öberg kon er met tien treffers ook niks tegen beginnen en werd op een halve minuut - een enorm verschil - tweede.

World Cup-leidster Dorothea Wierer uit Italië schoot ook tien keer raak, maar had de snelheid op de ski's vergeleken met Eckhoff totaal niet. In de slotronde verloor ze ook nog haar tweede plek aan Öberg, waardoor ze als derde eindigde: genoeg om de World Cup-leiding te verliezen aan Eckhoff.

Hanna Sola uit Wit-Rusland zorgde voor de stunt van de dag. Eerder dit seizoen zette de 23-jarige in Hochfilzen met een dertigste plek in de sprint haar beste resultaat ooit neer...in Ruhpolding werd ze met tien treffers vierde!