FOK! Wat een weer: Code geel aan de kust

De bewolking overheerst en vanochtend zijn er perioden met regen. In de middag wordt het op steeds meer plaatsen droog en in het noorden en noordwesten klaart het tijdelijk op. Tegen de avond volgt er opnieuw regen. Met maxima van circa 11°C is het zacht tot zeer zacht. De zuidwestenwind is eerst nog matig tot vrij krachtg, aan zee krachtig en neemt gedurende de ochtend wat af.

Van het zuidwesten uit neemt later in de middag en avond de wind weer toe tot vrij krachtig of krachtig, aan zee naar hard tot stormachtig 7 tot 8 Bft. Vanavond kunnen er in de kustprovincies zware windstoten voorkomen van ongeveer 75 km/uur. In het Waddengebied kunnen dan zware windstoten tot 90 km/uur voorkomen. In de nacht naar woensdag verdwijnen de windstoten weer. Daarom is er tussen 19:00 en 01:00 uur code geel afgegeven voor de kustgebieden en het IJsselmeergebied.

Vannacht is er veel bewolking en valt er van tijd tot tijd wat regen of motregen. Met een minimumtemperatuur van ongeveer 10°C is het zeer zacht. De zuid- tot zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer hard, 7 Bft en in het Waddengebied hier en daar stormachtig, 8 Bft. Daarbij komen er in het noordwestelijk kustgebied nog zware windstoten voor tot 90 km/uur.

Woensdag overdag is het in een groot deel van het land bewolkt en met name in het noordwesten regent het af en toe. In het zuidoosten komt mogelijk de zon nog tevoorschijn. In de middag gaat het vanuit het westen op steeds meer plaatsen regenen. In de avond wordt het in het westen weer droog. Het is wederom zeer zacht met een middagtemperatuur van ongeveer 12°C De wind is zuid tot zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In de avond draait de wind vanuit het westen naar west en neemt af. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Gisteren was er harde wind en hoog water en dus ging de Oosterscheldekering dicht.  (Foto: Scherpschutter)
Gisteren was er harde wind en hoog water en dus ging de Oosterscheldekering dicht. (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.