Snowboardster Hofmeister mazzelt naar World Cup-winst

Snowboardster Ramona Hofmeister heeft in het Zwitserse Scuol de World Cup-wedstrijd op de parallelreuzenslalom gewonnen. De 23-jarige Duitse pakte zo haar zevende zege, maar dit keer had ze het niet al te moeilijk.

In de achtste finales kwam Elizaveta Salikhova al snel in de problemen, in de kwartfinales zag ze landgenote Carolin Langenhorst onderuit gaan. Dat overkwam een andere landgenote, Melanie Hochreiter, in de halve finales ook, waarna Hofmeister in de finale zag hoe de Russische Sofia Nadyrshina al snel in de problemen zat en kansloos was. Milena Bykova uit Rusland maakte het podium compleet door de kleine finale te winnen van Hochreiter.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)

Ook voor Andrey Sobolev was er een zevende zege uit zijn loopbaan. De 30-jarige Rus klopte landgenoot Dmitry Karlagachev, de Italiaan Roland Fischnaller en de Zwitser Dario Caviezel, waarna hij in de finale afrekende met de Oostenrijkse veteraan Benjamin Karl. De kleine finale leverde een zeldzaam resultaat op: er kon op geen enkele manier onderscheid gemaakt worden tussen Caviezel en de Pool Oskar Kwiatkowski, dus deelden ze de derde plek.

De mannenfinale (Bron: YouTube)