Italiaanse snowboardcrossers sluiten jaar met winst af

In het Italiaanse Cervinia is het kalenderjaar 2019 afgesloten voor de snowboardcrossers in de World Cup. Eind januari zal het seizoen voor de heren en dames weer verder gaan in het Canadese Big White.

Mannen
Lorenzo Sommariva had zich nog nooit voor een World Cup-finale geplaatst, tot hij dat voor eigen publiek in het Valle d'Aosta wel deed. Daar bleef het niet bij, want na een fraai Italiaans onderonsje gaf hij landgenoot Emanuel Perathoner bij de finish het nakijken en boekte Sommariva gelijk zijn eerste zege. De jonge Fransman Merlin Surget stond voor het eerst op het podium, de zelfs nog maar 18-jarige Eliot Grondin uit Canada stond voor het eerst in de finale en de Nederlander Glenn de Blois werd knap negende.

De competitie werd nog even opgeschrikt door een zware val van Luca Hämmerle bij de finish van een van de kwartfinales, waarna hij er in zorgwekkende toestand bij bleef liggen. Uiteindelijk bleek het broertje van Alessandro Hämmerle, die zevende werd, een fikse hersenschudding opgelopen te hebben.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

Vrouwen
De vrouwenfinale was wat minder spannend, want halverwege was het veld door valpartijen al uitgedund. De thuisfans konden in elk geval weer juichen: Michela Moioli kwam als eerste over de finish, voor de Française Chloe Trespeuch en de tweede Italiaanse, Sofia Belingheri, die daarmee haar eerste World Cup-podium te pakken heeft.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)