Snowboarders en freestyleskiërs springen hoog in Atlanta

In het Amerikaanse Atlanta was het in het weekeinde feest voor liefhebbers van trucs op snowboards en ski's: de World Cup streek er neer voor de big air, wat natuurlijk weer mooie beelden opleverde.

Freestyleskiën
Thuisfavoriet Alexander Hall sprong in zijn eerste en derde van drie finalesprongen 187,50 punten bij elkaar en dat leverde hem de winst op: de Fransman Antoine Adelisse kwam precies één punt tekort, terwijl Teal Harle uit Canada met twee sterke sprongen en 185,25 punten plek drie pakte.

Alexander Hall (Bron: YouTube)

De jonge Zwitserse Mathilde Gremaud was bij de vrouwen de beste met 180,75 punten. Haar landgenote Giulia Tanno kwam wel in de buurt, maar met 175,75 punten zat er niet meer in dan een tweede plek, ruim elf punten voor de Britse Isabel Atkin.

Mathilde Gremaud (Bron: YouTube)

Snowboarden
Net als in het Nieuw-Zeelandse Cardrona ging de winst bij de mannen naar de Amerikaan Chris Corning, die met zijn 177,25 punten dankzij onder meer een quad 1800 een maat te groot was voor de Canadees Nicolas Laframboise (166,75). De jonge Japanner Ryoma Kimata completeerde het podium met 163,00 punten. Casper Wolf eindigde als 24e in de kwalificaties, Niek van der Velden ging daarin niet van start.

Chris Corning (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen werd het een 1-2'tje voor de Japanse tieners: Reira Iwabuchi (18) pakte met 170,50 punten ruimschoots de winst, voor de zelfs nog maar 15-jarige Kokomo Murase, die tot 159,50 punten kwam. Brooke Voigt uit Canada scoorde met 143,25 punten de derde plek, Cheryl Maas en nieuwkomer Melissa Peperkamp bleven op de 16e en 21e plek hangen in de kwalificaties.

Reira Iwabuchi (Bron: YouTube)