Biatlete Eckhoff wint in zeikende regen

Biatlete Tiril Eckhoff heeft haar tweede individuele World Cup-zege van het seizoen te pakken. In het Franse Annecy-Le Grand Bornand was de Noorse de beste op de sprint en dat vond het thuispubliek wel jammer.

De regen kwam werkelijk met bakken uit de hemel, maar dat weerhield de Fransen er niet van in grote getalen op te komen dagen. De jonge Tsjechische Marketa Davidova was de eerste die foutloos schieten combineerde met uiterst snel langlaufen en het leek een uitdaging te worden om haar nog te bedreigen.

Justine Braisaz kwam vervolgens foutloos de tweede schietbeurt uit en met een geweldige slotronde wist ze Davidova niet alleen te pakken, maar ook op veertien seconden te zetten aan de finish. Dat was echter niet genoeg: Eckhoff schoot liggend één keer mis, maar was in de papperige sneeuw zo snel dat ze alsnog zes seconden onder Braisaz' tijd door dook, tot verdriet van het tot dan juichende publiek.

Daar bleef het wat de podiumplekken betreft verder bij. De Russische Svetlana Mironova bleef zowaar weer foutloos en werd vierde, voor de uiterst snelle Duitse Denise Herrmann en de Noorse Ingrid Landmark Tandrevold, die daarmee World Cup-leidster Dorothea Wierer (22e) tot op enkele punten benaderde in de stand.