Verstappen over toestand circuit: "Het is eigenlijk te extreem"

Hoewel Max Verstappen over het algemeen zeer te spreken is over het Circuit of the Americas waar dit weekend de Grand Prix van de Verenigde Staten wordt verreden, is hij niet er blij met de hobbeligheid van de baan in Texas.

Tegenover Ziggo Sport deelde Verstappen zijn enthousiasme over de baan. "Absoluut. Vooral de eerste sector gaat enorm hard, je duikt daar de meeste bochten vol gas in. Het zijn er ook wel een aantal achter elkaar, waardoor de g-krachten wat langer duren. Het is ongelofelijk om daar met een Formule 1-auto doorheen te rijden."

Volgens de Nederlander was het circuit vanaf het begin hobbelig maar is het in de loop van de jaren nog erger geworden. "De eerste bocht ligt anderhalve meter lager dan toen het circuit gebouwd werd, dus dan weet je hoeveel beweging er plaatsvindt. Kijk, ik vind het niet verkeerd om een paar hobbels te hebben. Dat hoort erbij, vooral op bijvoorbeeld stratencircuits."

Naast Verstappen hebben zich al meer coureurs uitgelaten over de baan bij Austin. Zeker nadat na de eerste trainingen bleek dat de situatie nog slechter is dan vorig jaar. "Hier word je bij het aanremmen van bocht één bijna gelanceerd. In bocht twee ga je vol gas, maar daar kom je ook bijna los van de grond. Bij het doorgaan van bocht negen ligt ook een enorme hobbel, waar je de toerenbegrenzer raakt als je niet op tijd schakelt. Dit zijn wel dingen waar we naar moeten kijken. Het is eigenlijk te extreem."

Verstappen over toestand circuit: "Het is eigenlijk te extreem" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen over toestand circuit: "Het is eigenlijk te extreem" (Pro Shots / Action Images)