Verstappen: "Extra race in USA zou niet verkeerd zijn"

Max Verstappen komt graag in de Verenigde Staten en geniet van de sfeer daar, een extra grand prix in de VS zou hij daarom wel zien zitten.

"Ik houd ervan om hier te zijn, waar dan ook: Austin, Los Angeles of Miami, het is overal in USA erg gaaf. Een extra race in USA zou niet verkeerd zijn, zolang het maar een spannende wedstrijd is en er veel fans op af komen", zo lezen we op Verstappen.nl.

De jonge Nederlander rijdt dit weekend op het circuit in Texas al zijn honderdste wedstrijd in de Formule 1. "Dat is een goed begin. Het is snel gegaan als je bedenkt dat ik op 22-jarige leeftijd al mijn 100e Grand Prix rijdt. Dat had ik zelf ook nooit verwacht. De afgelopen vijf jaar zijn snel voorbij gegaan. Ik heb vele mooie herinneringen en hopelijk volgend die er nog veel meer."

Uiteraard blikte Verstappen alvast vooruit naar zijn jubileumweekend. "We kunnen weer een goede race hebben. Vorig jaar wisten we vanuit het achterveld toch op podium eindigen en dat was een goed resultaat. Achterin starten gaf me de kans om een andere strategie te hanteren, wat niet verkeerd uitpakte. Nu willen we natuurlijk in de voorhoede van start gaan en kijken wat we vanuit daar kunnen doen."

"In Mexico werkte de auto erg goed, dus we proberen dat hier door te trekken. Als we niet teveel tijd verliezen op rechte stukken kunnen we weer een positief weekend hebben. Het zal in de kwalificatie waarschijnlijk niet zo goed gaan in Mexico, maar als we in de kwalificatie een paar tienden achter Mercedes en Ferrari zitten, maken we in de race nog kans", zo vulde de Red Bull-coureur aan.

Tenslotte vertelde Verstappen dat het behalen van de derde plaats in het kampioenschap geen groot doel is voor dit seizoen. "Dat is niet zo heel belangrijk voor mij. Maar natuurlijk is het beter om derde te worden dan vierde of vijfde. Wij hebben de laatste races veel punten laten liggen. Het is positief dat we in het kampioenschap met de Ferrari’s het gevecht aan kunnen gaan, want in begin van seizoen hebben zij veel punten verloren."

Verstappen: "Extra race in USA zou niet verkeerd zijn" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Extra race in USA zou niet verkeerd zijn" (Pro Shots / Action Images)