MLB: Homeruns en veel honkslagen in eerste wedstrijd World Series

Washington Nationals hebben de eerste game in de World Series gewonnen. Houston Astros begon thuis uitstekend aan de wedstrijd tegen de Washington Nationals, maar uiteindelijk trokken de Nationals in het Minute Maid Park aan het langste eind. Het werd 5-4 voor de Nationals.

Met starters Gerrit Cole voor de Houston Astros en Max Scherzer bij de Washington Nationals werd een pitcher's duel verwacht, maar vanaf het begin hadden ze het moeilijk. In de eerste inning kreeg Cole meteen een honkslag tegen en later via een steal kwam Trea Turner meteen in scoringspositie, maar Cole wist zich uit de openingsinning te redden.

Waar Cole uiteindelijk schadevrij de eerste inning kon doorkomen was dat niet het geval bij Scherzer. De 35-jarige ace van de Nationals begon met een walk en later wist José Altuve via een honkslag op te honken te komen, waarmee de eerste twee honken meteen bezet waren. Via een wildpitch ging George Springer naar het derde honk en Altuve wist het tweede honk te stelen. Daarna was het de beurt aan Yuli Gurriel. De Cubaan sloeg een tweehonkslag, waardoor de eerste twee runs op het scorebord kwamen voor de Houston Astros.

Met een vroege voorsprong en werper Cole op de heuvel leken de Nationals een kansloze nederlaag tegemoet te zien, maar niks was minder waar. De sterwerper van de Astros moest in de tweede en de vierde inning een homerun toestaan, waardoor de stand weer in evenwicht was.

Cole maakte geen sterke indruk en in de vijfde inning ging het mis voor de ace van de Astros. Kurt Suzuki kreeg een vrije loop, daarna sloeg Victor Robles een honkslag, waardoor de eerste twee honken bezet waren. Via een nieuwe honkslag van Adam Eaton wist catcher Suzuki de 3-2 op het scorebord te zetten.

De Washington Nationals namen geen genoegen met de kleine voorsprong en met Cole in de problemen in de vijfde inning was het Juan Soto die via een double Robles en Eaton over de thuisplaat sloeg en de Nationals een 5-2 voorsprong pakte.

Scherzer mocht na vier moeilijke innings ook de vijfde starten en slaagde voor het eerst deze wedstrijd liet hoe niemand toe op de honken. Daarna was de avond voor Mad Max voorbij en moest de bullpen het afmaken voor de Washington Nationals.

Patrick Corbin was als eerste aan de beurt. Corbin, normaal starter, bij de Nationals liet Houston Astros geen kans. In de zevende inning toen het de beurt was aan Tanner Rainey en de reliever kreeg direct een homerun tegen van Springer. Rainey mocht blijven en in eerste instantie leek dat een goede keuze, want Altuve kreeg drie slag. Daarna leek het mis te gaan voor de Nationals, want Rainey gaf twee keer een vrije loop weg. Rainey werd bedankt en Daniel Hudson mocht de problemen oplossen.

Hudson begon goed en zorgde voor de tweede out, maar na hit van Carlos Correa liepen alle honken vol. Yordan Alvarez moest het doen voor de Astros. De rookie had een goede avond met twee honkslagen, maar op het beslissende moment faalde hij met drieslag.

Met die strikeout was het gevaar in de zevende inning weg, maar een inning later zou Hudson weer in de problemen raken. Pinch hitter Kyle Tucker kwam op de honken via een single. Na een tweehonkslag van Springer waarop Tucker wist te scoren werd het gevaarlijk voor de Washington Nationals in de slotfase. Closer Sean Doolittle moest het oplossen voor de uitploeg en slaagde daar in. Hij kwam zowel in de achtste inning als in de negende inning niet in de problemen en zo wonnen de Nationals de eerste wedstrijd in de World Series.

Komende nacht staat de tweede wedstrijd gepland. Opnieuw spelen de Houston Astros thuis waar Justin Verlander zal beginnen, terwijl Stephen Strasburg het moet doen voor de Washington Nationals.