BMX'ster Smulders wint wereldbekerwedstrijd in Amerika

BMX'ster Laura Smulders heeft de zevende wereldbeker van het seizoen gewonnen. De Europees kampioene was in het Amerikaanse Rock Hill de beste. Ze klopte in de finale de Russische Natalia Afremova en wereldkampioene Alise Willoughby.

Door de zege van Smulders doet de 26-jarige Nederlandse ook goede zaken in het algemeen klassement. Ze heeft nu een voorsprong van veertig punten op wereldkampioene Willoughby. Judy Baauw is de nummer drie in dit klassement. De 25-jarige Nederlandse bereikte afgelopen nacht ook de finale in Rock Hill, maar dit keer kwam de 25-jarige Nederlandse niet verder dan een achtste plaats.

Smulders de beste in zevende wereldbeker van het seizoen (Bron: Youtube.com)

Bij de mannen ging de winst naar Corben Sharrah. De 27-jarige Amerikaan voor eigen publiek voor zijn landgenoot Connor Fields. De Australiër Isaac Kennedy maakte het podium compleet. Wereldkampioen Twan van Gendt kwam als vijfde over de finish. Ook Joris Hermsen bereikte de finale, maar daarin werd hij laatste.

Finale mannen (Bron: Youtube.com)

In het wereldbekerklassement staat Niek Kimmann nog altijd ruim aan de leiding ondanks zijn teleurstellende veertiende plaats bij de zevende wereldbeker van het seizoen. In het klassement heeft hij een voorsprong van 175 punten op Joris Daudet.