Vier tiebreaks in halve finales mannendubbelspel US Open

De halve finales van het mannendubbelspel op de US Open zitten erop en het werden twee spannende wedstrijden. De als eerste geplaatste Colombianen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah wonnen set één al van de Britten Jamie Murray en Neal Skupski, waarna ze in set twee een matchpoint lieten liggen. Die kwam er in de tweede tiebreak opnieuw en dit keer pakten de Wimbledonkampioenen het wel aan: 7-6 (5), 7-6 (8).

In de andere halve finale speelde de Spanjaard Marcel Granollers met de Argentijn Horaco Zeballos tegen het als twaalfde geplaatste Duitse duo Kevin Krawietz/Andreas Mies, misschien wel de verrassing van het dubbeljaar na hun sensationele zege op Roland Garros. Granollers en Zeballos, als achtste geplaatst, bleken in de twee tiebreaks na gelijk opgaande sets toch een maatje te groot: 7-6 (2), 7-6 (5), waardoor Granollers na Roland Garros en de US Open (beiden 2014) weer in een Grand Slam-finale staat, wat Zeballos nog nooit lukte.

In het vrouwendubbelspel werd één halve finale gespeeld en die was iets minder spannend. Het als achtste geplaatste Wit-Russisch/Australische duo Victoria Azarenka/Ashleigh Barty won met 6-0, 6-1 van de Slowaakse Viktoria Kuzmova en Azarenka's landgenote Aliaksandra Sasnovich.