Tabeling/Piek naar derde ronde WK badminton, rest van Nederlanders uitgeschakeld

Robin Tabeling heeft samen met Selena Piek de derde ronde bereikt op het WK badminton in Basel. Het Nederlands koppel verrasten het als 13e geplaatste duo He Ji Ting en Du Yue in twee spannende games: 22-20 en 21-18.

In de eerste game nam Tabling/Piek vroeg in de eerste game een voorsprong van zes punten, maar het Chinese koppel kwam terug en stonden zelfs met 19-18 voor, maar uiteindelijk ging de eerste game toch naar het Nederlandse duo. In de tweede game had Tabeling en Piek steeds een voorsprong en wonnen na veertig minuten van He/Du. Zij staan in de derde ronde tegenover de als zesde geplaatste Indonesiërs Praveen Jordan en Melati Daeva Oktavianti.

Voor Piek en Tabeling zit het toernooi in respectievelijk in het vrouwen- en het mannendubbelspel er wel op. Piek verloor samen met dubbelpartner Cheryl Seinen kansloos van Mayu Matsumoto/Wakana Nagahara. Het als eerste geplaatste Japanse koppel won met 21-9, 21-6.

Tabeling wist samen met Jelle Maas niet de derde ronde te bereiken op het WK badminton. Het Nederlands duo verloor in twee games van het sterke Indonesische team Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan: Het werd 21-13, 21-12 voor het als vierde geplaatste team in de mannendubbel.

Voor Soraya de Visch Eijbergen was de tweede ronde ook het eindstation op het WK. In het vrouwenenkelspel was ze kansloos tegen Saina Nehwal. De als nummer acht geplaatste badmintonspeelster uit India won met 21-10, 21-11.