Red Bull Racing-coureur Gasly heeft geen verklaring voor gebrek aan snelheid in Hongarije

Pierre Gasly heeft geen verklaring waarom hij in de Grand Prix van Hongarije op grote afstand werd gereden.

Gasly was vooraan te vinden in de vrije trainingen, in de tweede training reed hij zelfs de snelste tijd, echter gedurende het weekend werd het verschil met de top van het veld groter. De Fransman moest in de kwalificatie bijna negen tienden toegeven op zijn teamgenoot Max Verstappen. In de de race werd hij op een ronde gezet.

Gasly heeft geen verklaring voor het grote verschil. “Ik heb geen idee. Het begon goed met een sterke vrijdag, maar vanaf de derde training verloor ik veel snelheid en had ik het in het algemeen veel lastiger met de grip”, aldus de coureur van Red Bull Racing. “De kwalificatie verliep moeizaam. Ik haalde er niet het maximum uit, maar we hadden duidelijk niet hetzelfde tempo om vooraan mee te doen en in de race was dat hetzelfde. We moeten exact begrijpen waarom we zoveel snelheid verloren en sterker terugkomen in Spa. Er is op dit moment geen duidelijk antwoord.”

Vanwege de mindere prestaties begint bij teambaas Christian Horner het geduld inmiddels op te raken. De 23-jarige coureur denkt niet dat de geruchten over zijn positie bij het Britse team invloed zal hebben op zijn manier van rijden: “Nee, daar besteed ik geen aandacht aan. Ik probeer gewoon mijn job zo goed mogelijk te doen en samen te werken met de jongens. Meer kan ik niet doen.”