Laat je niet kisten

Talpa komt volgend jaar met een nieuw programma zo laten ze middels een persbericht weten. Laat je niet kisten! is een humoristisch programma met een lach en een traan. In elke aflevering brengen we een laatste groet aan een BN’er. We zetten hem (of haar) in de spotlights op een wel heel bijzonder moment in zijn leven: namelijk op zijn eigen begrafenis. Gelukkig is degene die herdacht wordt, gewoon nog springlevend achter de schermen aanwezig: hij krijgt alles mee. Elk woord. Elk liedje. Elke traan die vloeit. Tranen van ontroering of van het lachen, want Laat je niet kisten! biedt een goudeerlijke, soms confronterende, maar vooral humoristische kijk op zijn leven. En de BN’er? Die kan alleen maar lijdzaam toekijken hoe vrienden, familie en collega’s ‘waardig’ afscheid van hem nemen... Laat je niet kisten! is volgend jaar te zien bij SBS6.

De presentator leidt deze unieke dienst die uiteraard tot in de puntjes is voorbereid. En wel door twee van de meest dierbare vrienden of familieleden van de BN’er. Zij hebben alles geregeld en uitgezocht: van de rouwkaart en de kist tot de aankleding, de muziek en de grafsteen met tekst. De BN’er zelf zit gedurende de dienst in een aparte ruimte van waaruit hij alles tot in detail kan zien en horen. Wat vindt hij van de muziekkeuze? Hoe reageert hij op hetgeen er over hem gezegd wordt? Niet alleen in de speeches, maar ook na afloop tijdens de koffie en cake. Er is plek voor de mooie en goede verhalen over hem, maar ook de lachwekkende verhalen en gênante anekdotes komen aan bod. Het mag dan een begrafenis zijn, er moet wél gelachen worden!

Gedurende de aflevering zien we wat deze ervaring met de BN’er doet. Komt hij tot nieuwe inzichten? Maakt hij binnenkort meer tijd vrij voor belangrijke dingen, zoals zijn gezin - of zijn vrienden? Of komt hij erachter dat hij helemaal niets anders had willen doen, dat hij al een geweldig leven heeft? Wat er ook uitkomt: deze fake begrafenis laat in ieder geval duidelijk zien hoe de BN’er op dit moment herinnerd zou worden. Eén ding is zeker: deze BN’er laat zich voorlopig nog niet kisten.

Zegt u het maar: Wordt dit een leuk programma of gaat Talpa over lijken voor de kijkcijfers? 

Laat je niet kisten (Afbeelding ter illustratie: Pixabay)
Laat je niet kisten (Afbeelding ter illustratie: Pixabay)