Dieren voeren en ballonnen oplaten verboden in Den Haag

Als het aan het college van B&W van Den Haag ligt dan mogen er binnenkort geen ballonnen meer worden opgelaten in Den Haag, ook het voeren van dieren is spoedig verboden. Op een overtreding komt een boete van 95 euro te staan.

"Met het voederverbod kunnen we rattenaantrekkend afval makkelijker aanpakken in gebieden waar de overlast het grootst is. Daar mag straks niet meer gevoederd worden, ook niet aan eendjes, omdat voer vaak achterblijft. Denk aan Moerwijk-Oost, waar de leefbaarheid in het geding is door het grote aanbod van voedsel op straat. In gebieden zonder overlast mogen eendjes gewoon worden gevoerd", zo legt wethouder Richard de Mos de maatregel uit tegenover Omroep West.

Het verbod op ballonnen oplaten is al een tijdje een stokpaardje van de Partij voor de Dieren in de Hofstad. Ze zien hun wens nu omgezet worden in beleid. "Het is belangrijk omdat we nu met ballonnen oplaten ervoor zorgen dat er een berg plastic zwerfafval achterblijft waar een paard de hik van krijgt", zo licht de oud-PVV'er toe.

De gemeenteraad moet zich nog buigen over de maatregelen en zal dat nog voor de zomervakantie doen.