FOK! Wat een weer: code geel vanwege onweer

Op dit moment trekken buien met veel onweer over Flevoland en Gelderland. Deze buien trekken naar het noordoosten, zodat Overijssel en Drenthe hier komende uren mee te maken krijgen.

In de loop van de middag volgen nieuwe buien. Vooral in de oostelijke helft van het land kunnen deze gepaard gaan met hagel en (zeer) zware windstoten tot circa 100 km/uur. Ook is kans op lokale wateroverlast. De zwaarste buien zijn vermoedelijk voor de regio's langs de grens met Duitsland. Voor deze buien uit wordt het op veel plaatsen zomers warm met maxima van 25-30 graden. Langs de oostgrens kan het lokaal zelfs 31 graden worden.

Ook vanavond trekken nog enkele onweersbuien van zuidwest naar noordoost over het land. Deze zijn zeer waarschijnlijk minder zwaar dan de buien van vanmiddag, maar wel is kans op lokale hagel en zware windstoten. Aan het einde van de avond trekken de buien naar Duitsland weg en vannacht is het op de meeste plaatsen droog.

Donderdag overdag is er aanvankelijk vrij veel bewolking en valt er plaatselijk wat regen of een bui. In de middag komt er meer ruimte voor de zon maar ontstaan er ook stapelwolken die vooral landinwaarts opnieuw uitgroeien tot buien, plaatselijk met onweer. In de avond wordt het van het westen uit overal droog. Met maxima die uiteenlopen van 19°C aan de kust tot 22°C in het oosten en zuidoosten wordt het duidelijk koeler dan vandaag. De west- tot zuidwestenwind blijft zwak tot matig.

De dagen daarna, overgang naar vrij zonnig en overwegend droog zomerweer. Middagtemperaturen oplopend naar zomerse, later mogelijk tropische waarden. Aan het einde van de periode toenemende kans op een onweersbui. (Bron: Weeronline/KNMI)

De ST. Jansberg, een natuurgbeid en landgoed bij de plaats Plasmolen (Foto: qltel)
De St. Jansberg, een natuurgebied en landgoed bij de plaats Plasmolen (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.