Nederlandse BMX'ers winnen opnieuw op Papendal

Ook op de tweede dag van de van de BMX Supercross World Cup op Papendal heeft Nederland een dubbele zege behaald. Bij de mannen ging de zege opnieuw naar Niek Kimmann, terwijl bij de vrouwen de zege ging naar wereldkampioene Laura Smulders.

Kimmann was bij de mannen de enige Nederlander in de finale. Hij moest in de finale afrekenen met drie Fransen, twee Amerikanen, één Japanner en één Zwitser, maar dat deed de Nederlander met verve. Kimmann had de beste start en zou deze niet meer afstaan. Hij won voor de Fransman Joris Daudet. Jay Schippers, Twan van Gendt en Joris Harmsen kwamen niet verder dan de halve finales.

Daarmee doet Kimmann goede zaken in het wereldbekerklassement. Na vier van de tien races heeft de 22-jarige BMX'er mooie voorsprong opgebouwd tegenover de nummer twee Daudet.

Bij de vrouwen stonden twee Nederlandse dames in de finale. Judy Baauw, die zaterdag de snelste was, kwam niet verder dan een vijfde plaats. Voor Smulders ging het een stuk beter. De wereldkampioene reed na de start op een tweede plaats, maar in het tweede deel van de race ging de 25-jarige Nederlandse makkelijk voorbij de Amerikaanse Alise Willoughby.

Bij de vrouwen gaat Baauw nog wel aan de leiding in het wereldbekerklassement. Met nog zes races te gaan heeft Baauw nog een voorsprong op Willoughby en Smulders.