Burgemeester Halsema tegen komst haatprediker Anderson

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam wil niet dat haatprediker Steven Anderson de stad komt bezoeken. Dat maakte zij zojuist bekend. De dominee vertelt op YouTube dat hij de stad op 23 mei wil bezoeken.

De Amerikaanse prediker roept volgens het COC op tot het vermoorden van homo’s en noemt hen pedoseksuelen. "Zijn uitspraken zijn kwetsend en een aanval op de vrijheid van de LHBTI gemeenschap," aldus Halsema. "Het is zeer onwenselijk dat deze man onze stad bezoekt."

Maatregelen
Vandaag riep het COC staatssecretaris Mark Harbers op om Anderson niet toe te laten in Nederland. Ook gaat de coalitie tijdens de raad van 8 mei vragen stellen over de komst van haatprediker.

Volgens de burgemeester is er op dit moment contact met de politie, het openbaar ministerie en de Rijksoverheid: "We zoeken uit wat zijn concrete plannen zijn in Amsterdam en waar hij bijvoorbeeld wil gaan spreken, maar ook of hij door iemand is uitgenodigd. In overleg met de driehoek inventariseer ik vervolgens welke maatregelen mogelijk zijn."