Van Barneveld gaat gewoon door na nieuwe inzinking

Darter Raymond van Barneveld stopt er weer eens per direct mee. De Hagenaar ging in de Premier League in Rotterdam woensdag en donderdag met vreselijk slecht spel twee keer kansloos onderuit, tegen Daryl Gurney en Michael van Gerwen, en dus volgde de gebruikelijke reactie.

Nou had Van Barneveld al wel laten weten dat dit zijn laatste jaar zou zijn, na afloop van het duel met Van Gerwen liet hij weer weten direct te stoppen. En het WK dan? "Het interesseert me helemaal geen reet meer", klonk het ietwat depressief. "Zo heeft het geen zin meer."

Waar Van Barneveld komende week speelt zal in de komende dagen ongetwijfeld bekend worden. Op 6 en 7 april staan Players Championships 9 en 10 op het programma in Barnsley en natuurlijk volgt in december nog gewoon het WK.

Update 08.42 uur
Het door Van Barneveld aangekondigde afscheid vanaf moment één met een hele zoutmijn nemen bleek weer eens niet onverstandig, want geheel volgens de verwachtingen is er alweer sprake van terugkrabbelen. Nog niet uit de mond van de darter zelf, maar wel van zijn manager, Jaco van Bodegom.

"Raymond gaat even weg en dinsdag ga ik met hem praten. Ik verwacht dat hij doorgaat en dat hij volgende week gewoon weer staat te spelen", zegt hij tegenover NUsport. "Ik ken hem al heel lang, hij heeft teveel gehandeld vanuit de emotie. Hij voelde zich vernederd", aldus Van Bodegom na de dubbele vernedering van Van Barneveld.

Update 10.23 uur
Het hoge woord is er - opnieuw - uit: Van Barneveld gaat zoals verwacht gewoon door. Manager Van Bodegom liet weten vrijdagochtend nog anderhalf uur met de voormalig ex-oud-ex-darter gepraat te hebben en daar kwam niet geheel verrassend uit dat hij weer wat bij zinnen is gekomen: "Hij wil absoluut doorgaan."