Prevc vliegt naar winst in prachtige wedstrijd, Kobayashi wint RAW Air

Schansspringer Domen Prevc heeft in het Noorse Vikersund op de vliegschans aldaar de tiende en laatste wedstrijd gewonnen in RAW Air, waarin tien dagen lang van Noorse schansen gesprongen werd en élke sprong - ook in teamverband en kwalificaties - mee werd geteld.

Het werd een prachtige 'wedstrijd in een wedstrijd' in Vikersund, waar de nog altijd maar 19-jarige Prevc na een wat mindere periode met 241 meter naar de eerste plek vloog. Zijn voorsprong op World Cup-winnaar Ryoyu Kobayashi was vrij groot, maar in de finale werd het nog uitermate spannend: de Japanner maakte weer indruk, maar Prevc hield stand en won met het kleinst mogelijke verschil van 0,1 punt. Stefan Kraft sprong in de finale voorbij de Pool Jakub Wolny en pakte zo de derde plek.

De andere strijd ging tussen Kraft en Kobayashi, met als inzet de winst in RAW Air. Kraft begon daarin als leider, Kobayashi moest 8,5 punten goedmaken. De Japanner begon daar in de eerste ronde voorzichtig mee en sprong vervolgens in de tweede ronde naar de eindzege, welgeteld 2,9 punten - op een totaal van ruim 2460 - voor Kraft.

De vrouwen hadden in het Russische Nizhny Tagil de tweede wedstrijd van de Blue Bird Tour op het programma staan. De Duitse leidster Juliane Seyfarth won net als een dag eerder ietwat verrassend en pakte zo nog eens een stevige handvol punten op de Noorse favoriete Maren Lundby, die tweede werd. Katharina Althaus eindigde als derde en staat in het Blue Bird-klassement ook op die plaats, achter haar landgenote Seyfarth en Lundby.