Kak! Waar erger jij je aan?

Een van de grootste ergernissen is misschien wel hondenpoep. Je komt het overal tegen: op de stoep, op de straat, in het gras. De meeste mensen zijn wel eens in een drol gaan staan omdat de eigenaar van de hond te lui was om de drol netjes op te ruimen. 

FOK! kreeg onderstaande foto binnen: iemand was vergeten om de drol van z'n hond op te ruimen en een omwonende uitte zijn (of haar) ergernis door een bordje bij de drol neer te zetten met de vraag: "U was het zakje vergeten?" en dat was voor ons aanleiding om eens wat nutteloze feitjes over hondenpoep voor jullie op te zoeken. 

Hondenpoep werd vroeger gebruikt bij het leerlooien voor het verkrijgen van soepel leer. Ook werd het gebruikt voor het ontharen van de huid. Toen tussen 1895 en 1897 Robert Hasenclever het enzym pancreatine ging produceren kwam deze toepassing van hondenpoep buiten gebruik. Het effect van de hondenpoep werd niet veroorzaakt door de poep zelf maar door het door bacteriën geproduceerde eiwitafbrekende enzym trypsine.

En wisten jullie al dat volgens de Europese Wetenschappelijke Raad voor Parasieten bij Gezelschapsdieren in Nederland jaarlijks 145 miljoen kilo hondenpoep geproduceerd wordt door 1,8 miljoen honden? Of dat er in de Israëlische stad Petah Tikva DNA-materiaal van de hond gebruikt wordt om de eigenaar op te sporen? Ook in Nederland gaan er stemmen op om een dergelijke DNA-databank voor honden op te zetten. 

Nu we jullie met deze nutteloze triviaweetjes genoeg verveeld hebben, rest ons nog de vraag: wat is jouw grootste ergernis? 

U was het zakje vergeten?
U was het zakje vergeten?