Schansspringer Kraft slaat terug in RAW Air met winst in Lillehammer

Schansspringer Stefan Kraft heeft de World Cup-wedstrijd in Lillehammer gewonnen, tevens de vijfde wedstrijd die meetelt voor het RAW Air-klassement, waarin tien dagen achter elkaar gesprongen wordt. In het Noorse Lillehammer was de Oostenrijker een klasse apart op de olympische schans van 1994.

Kraft ging na één ronde al aan de leiding en had een prima voorsprong te pakken op de Noorse RAW Air-leider Robert Johansson. De snor wist die tweede plek overtuigend vast te houden, maar zag wel dat Kraft in de finaleronde nog eens een flinke extra marge pakte. De Oostenrijker is in het klassement zo genaderd tot op dertien punten, ongeveer het aantal waarmee hij in Lillehammer de zege pakte.

De derde plek op de Noorse schans was er voor World Cup-leider Ryoyu Kobayashi uit Japan, die in het RAW Air-klassement in principe nog de enige ietwat serieuze uitdager van Johansson en Kraft is. Johann André Forfang staat daar op plek vier, maar zal moeten hopen op ernstig falen van de mannen boven hem.

Bij de vrouwen was Maren Lundby weer eens de beste, hoewel het verschil met nummer twee Katharina Althaus niet al te groot was. Eva Pinkelnig uit Oostenrijk pakte op enige afstand de derde plek. Lundby staat in RAW Air ruim bovenaan, met alleen de Duitse Althaus nog min of meer in haar kielzog.