Snowboarder Van der Velden grijpt net naast World Cup-podium

Snowboarder Niek van der Velden heeft tijdens de World Cup in het Amerikaanse Mammoth Mountain Resort nét naast zijn eerste podium gegrepen. Net als in het Chinese Secret Garden eindigde de 18-jarige Nederlander als vierde, hoewel het veld in Mammoth beduidend sterker was. De vrouwenwedstrijd werd wegens de harde wind afgelast.

Van der Velden kwam in zijn eerste van twee finaleruns tot een uitstekende score van 79,90 punten. Dat was net iets minder dan de Japanner Ruki Tobita, die met 80,50 punten de derde plek pakte. Olympisch kampioen Red Gerard pakte met 85,10 punten voor het eerst sinds zijn olympische zege weer eens een overwinning, zijn 17-jarige landgenoot Judd Henkes werd voor eigen publiek met 83,95 punten tweede. Van der Velden sloot het World Cup-seizoen als zesde af, de eindwinst ging naar de Amerikaan Chris Corning, vijfde in Mammoth.

Red Gerard (Bron: YouTube)

In de halfpipe was de 17-jarige Japanner Yuto Totsuka weer eens de beste. Hij won met 95,75 punten uit zijn tweede run en verzekerde zich daarmee van de eindzege in de World Cup. De Zwitser Patrick Burgener pakte met 91,75 punten de tweede plek, voor de 86,00 van de Canadees Derek Livingston.

Yuto Totsuka (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen is Chloe Kim onbetwist de koningin van de halfpipe, maar de Amerikaanse deed net als bij twee andere van de vijf World Cup-wedstrijden niet mee. Cai Xuetong uit China won in Mammoth (89,25) en pakte de eindzege in de World Cup. De Japanse Sena Tomita (85,25) werd tweede, voor de Zwitserse Verena Rohrer (77,00).

Cai Xuetong (Bron: YouTube)