Olympisch skikampioene Hansdotter stopt

Alpineskiester Frida Hansdotter heeft laten weten haar ski's aan de wilgen te hangen. De Zweedse is deze week nog van de partij bij de World Cup in het Tsjechische Spindleruv Mlyn en sluit haar loopbaan dan af met de World Cup-finales in Soldeu in Andorra.

"De afgelopen 15 jaar heb ik dankzij het skiën de wereld over gereisd. Daarbij heb ik mijn limieten harder kunnen pushen dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Daardoor heb ik geweldige dingen voor elkaar gekregen en fantastische mensen ontmoet", schrijft Hansdotter op Instagram.

"Ik hou van skiën en het zal altijd onderdeel uitmaken van mijn leven, maar het is nu tijd om het World Cup-circuit vaarwel te zeggen en een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen. Ik zal jullie allemaal missen!", besluit de slalomspecialiste.

Op de Olympische Spelen van Pyeongchang boekte Hansdotter vorig jaar haar grootste succes: na vooral vaak net naast de grote prijzen gegrepen te hebben pakte de veterane olympisch goud. In de World Cup kwam Hansdotter tot 35 podiumplaatsen, maar door de dominantie van Mikaela Shiffrin won ze er niet veel.

In 2014 pakte ze na acht tweede plaatsen eindelijk haar eerste overwinning, daar kwamen er uiteindelijk nog drie bij, de laatste alweer ruim twee jaar geleden in Flachau.